19/02/2018 15:33
NAJNOVIJE VIJESTI
Teslić u GOLD projektu – Moguće zaposlenje 300 ljudi

Teslić u GOLD projektu – Moguće zaposlenje 300 ljudi

U okvoru projekta Unaprjeđenja lokalnog razvoja “Gold”, kojeg u 25 lokalnih zajednica u BiH sa 25 mil USD finansiraju USAID i SIDA, u Tesliću je potpisan sporazum o saradnji sa lokalnom zajednicom i privrednim subjektima. Cilj projekta je do 2018. godine u BiH otvoriti novih 5.000 radnih mjesta. Plan lokalnih vlasti u Tesliću je da od ovog broja u toj opštini bude zaposleno 300 osoba.

Od ovog projekta u lokalnoj upravi, ali i privredi, očekuju mnogo. Prije svega, zbog činjenice da na posao u ovom gradu čeka više od četiri hiljade osoba. Investicija je nedovoljno, a i one koje se realiziraju, ističu u Tesliću, zbog trome entitetske administracije, teško se finaliziraju.

– Svaki projekat u unapređenju i pomoći pri zapošljavanju, nam dobro dođe – kazala je Svjetlana Škrebić, privrednica iz Teslića.

– Od jula mjeseca prošle godine do sad smo zaposlili 35 radnika u našim proizvodnim pogonima – rekao je Stojko Petković, privrednik iz Teslića.

Projekt predviđa da u naredne tri godine u 25 općina u BiH bude otvoreno oko 5.000 radnih mjesta.

U okviru grant sredstava od 3,5 mil USD u Tesliću su sa 25.000 KM, za sada podržana, dva privredna subjekta.

Izvor:ekapija

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net