16/12/2017 12:01
NAJNOVIJE VIJESTI
Osnivač Facebooka za kojeg nikad niste čuli

Osnivač Facebooka za kojeg nikad niste čuli

NJUJORK, Svi znamo za prvog čovjeka, Marka Cukerberga, a ako ste gledali film „Društvena mreža“ upoznati ste sa Eduardom Severinom, Dastinom Moskovicem i Krisom Hjuzom. Ipak peta osoba koja je učestvovala u „rađanju Facebooka“ se ne nalazi na listi osnivača, ali ga Wikipedia priznaje kao takvog. Njegovo ime je Endru Mekolum.

Na Hardvardu Cukerberg je pozvao Mekoluma da mu pomogne oko dizajna sajta. Ipak, on nije studirao grafički dizajn, već kompjuterske nauke, ali je dobio veoma nezahvalan zadatak koji niko drugi nije želio.

Čak je i bio dio prve ekipe koja je iznajmila stan u Kaliforniji, ali je poslije određenog vremena odlučio da se vrati na fakultet i završi školovanje.

– Facebooku sam pristupio kao iskustvu koje treba proći jednom u životu i bilo je sjajno, ali mi je bilo mnogo bitnije da završim školovanje – objašnjava Mekolum.

Nedavno se priključio kompaniji Philo u Bostonu i postao njihov direktor. Ova kompanija se bavi strimovanjem televizijskog sadržaja i osnovana je od studenata Harvarda, prenose agencije.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net