18/01/2018 05:24
NAJNOVIJE VIJESTI
Britanski trgovački lanac prodaje jaja sa dva žumanjka

Britanski trgovački lanac prodaje jaja sa dva žumanjka

Iako djeluje kao nešto što ima veze sa GMO, u pitanju su jaja sa organskih farmi koja prolaze kroz poseban proces selekcije koji “jamči” dva žumanka.

jaje_cijelaBritanski trgovinski lanac Marks&Spencer počeo je prodavati kartone jaja u kojima se nalaze samo jaja koja imaju dva žumanjka, objavio je britanski Independent.

Iako djeluje kao nešto što ima veze sa GMO, u pitanju su jaja sa organskih farmi koja prolaze kroz poseban proces selekcije koji “garantuje” dva žumanka.

Proces je prilično jednostavan i sastoji se u tome što se svako jaje ručno stavlja ispred jakog svjetla, pa se posebni primjerci lako uoče. Inače je šansa za dva žumanjka oko jedan prema hiljadu.

Cijena za pakov od šanjeest jaja je 2,75 funti, odnosno oko 7 maraka.

“Uzbuđeni smo što prvi lansiramo ovakav proizvod. Savršen za one koji misle da je žumance najvažnije kod jajeta. Ovakva jaja ne samo da su ukusnija već su i zdravija”, kažu iz ovog lanca.

Dnevno.hr

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net