20/02/2018 06:53
NAJNOVIJE VIJESTI
Pronađena masovna grobnica u Iraku

Pronađena masovna grobnica u Iraku

BAGDAD- Tijela 23 muškarca pripadnika vjerske manjine Jazidi pronađeno je prilikom iskopavanja masovne grobnice u sjevernom Iraku, saopštio je danas jedan zvaničnik.

To je najnoviji dokaz zločina počinjenih u oblastima koje su bile pod kontrolom “Islamske države”, a čije snage su potisnuli kurdski borci.

Grobnica u blizini sela Bardijan otkopana je juče poslije dojave, rekao je portparol kurdske regionalne vlade Fuad Otman, prenosi Frans pres.

On je dodao da su neke žrtve ubijene vatrenim oružjem, a kod nekih su bile vezane ruke.

Džihadisti sprovode kampanju ubijanja, kidnapovanja i silovanja Jazida, koju su Ujedinjene nacije okarakterisale kao “pokušaj genocida”. Na hiljade Jazida, pripadnika etničke manjine koja govori kurdski jezik, pobjegli su iz svojih domova početkom avgusta pošto su pripadnici “Islamske države” napali i zauzeli njihov grad Sindžar.

Islamisti su postavili ultimatum Jazidima da pređu na islam, plaćaju vjerski porez, napuste domove ili će biti pobijeni.

Izvor:Nezavisne novine

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net