18/01/2018 05:29
NAJNOVIJE VIJESTI
Gradonačelnik Trebinja proglasio bankrot (VIDEO)

Gradonačelnik Trebinja proglasio bankrot (VIDEO)

Zbog zamrznutih računa u Bobar banci, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević proglasio je bankrot ovog grada. Na konferenciji za novinare, Vučurević je izjavio da lokalna zajednica neće moći da funkcioniše, ukoliko se ne nađe rješenje za nadoknadu, kako je naveo, preko pet miliona maraka zarobljenih na računima ove banke.

Iz lokalnog SNSD-a tvrde, da Vučurević spekuliše podacima, koliko je novca ostalo u Bobar banci. Zatražili su hitnu reviziju finansijskog poslovanja lokalne administracije.

Građani Trebinja su zabrinuti, a pogotovo oni koji plate primaju iz gradskog budžeta. Slavko Vučurević danas je, između ostalog, izjavio da plate neće biti isplaćene. Tvrdi da je pomoć tražio od nadležnih republičkih institucija, ali da je nije dobio. I danas je za cjelokupnu situaciju optužio lokalni i republički SNSD. Odgovor iz trebinjskog SNSD-a ekspresno je dobio. Vrijeme je kažu da se prekinu sve spekulacije o tome koliki je dug Grada Trebinja, ali i koliko novca grad ima u “Bobar banci”.

Vučurević navodi da se na računima ove banke nalazi 2,3 miliona maraka operativnih sredstava, uz dodatnih 100 hiljada, koje su uplaćene poslije uvođenja prinudne uprave.

” Mi smo banktorirali…pokušaćemo da skupimo za ono što nam je najbitnije u ovom trenutku da isplatimo socijalu građanima to su dažbine koje se tiču socijalnog sektora”, kaže Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja.

 Za sve je, tvrdi Vučurević, kriv SNSD, kako onaj lokalni, tako i republički, jer su podržali usvajanje izmjena zakona, po kojima odgovorni u Agenciji za bankarstvo ne mogu snositi odgovornost za krah određene banke. Optužbe Vučurevića u SNSD smatraju besmislicama, pozivajući nadležne organe, da konačno utvrde koliko zaista novca Trebinje ima u Bobar banci.

Vučurević je pozvao Vladu i NS RS, ministarstvo finansija i Agenciju za bankarstvo, da, kako je naveo, pomognu Trebinju, najavljujući i proteste, ukoliko ne dobije pozitivan odgovor.

RTRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net