Otvoreno prvo inkluzivno dječije igralište u Doboju

0
1041

DOBOJ – Ambasador Rumunije u BiH Filip Teodoresku otvorio je danas prvo inkluzivno dječije igralište u Doboju, koje je izgrađeno u okviru pomoći EU poplavljenim područjima.

Gradnja inkluzivnog igrališta koštala je oko 20.000 KM, a nalazi se u okviru Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

Rumunski ambasador je u ime Vlade Rumunije i EU izrazio zadovoljstvo što je okončana gradnja igrališta u okviru pomoći koja je upućena Doboju poslije majskih poplava.

Teodoresku je rekao da je posjetio Doboj da bi sagledao u kojoj je fazi primjena projekta oporavka od poplava, te zahvalio za podršku predstavnika gradske uprave i UNDP-a koji su pomogli u postizanju dosadašnjih rezultata.

Zamjenik gradonačelnik Doboja Dragan Vasilić rekao je novinarima da su rumunskog ambasadora tokom sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem upoznali o situaciji i sanaciji objekata na području grada poslije majskih poplava. Vasilić je zahvalio ambasadoru na najavljenjoj daljoj pomoći u obnovi Doboja.

Predsjednik Udruženja za djecu sa posebnim potrebama Doboj Sanja Živković kaže da je ovo prvo i jedino igralište u Doboju koje će moći da koriste i djeca sa posebnim potrebama, kao i svi učenici Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

“Postoji obećanja Rotari kluba iz Sarajeva za opremanje igrališta dodatnim spravama”, navela je Živkovićeva i dodala da će tokom proljeća biti završen i dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.

 

Izvor:Srna