18/12/2017 04:48
NAJNOVIJE VIJESTI
Otvoreno prvo inkluzivno dječije igralište u Doboju

Otvoreno prvo inkluzivno dječije igralište u Doboju

DOBOJ – Ambasador Rumunije u BiH Filip Teodoresku otvorio je danas prvo inkluzivno dječije igralište u Doboju, koje je izgrađeno u okviru pomoći EU poplavljenim područjima.

Gradnja inkluzivnog igrališta koštala je oko 20.000 KM, a nalazi se u okviru Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

Rumunski ambasador je u ime Vlade Rumunije i EU izrazio zadovoljstvo što je okončana gradnja igrališta u okviru pomoći koja je upućena Doboju poslije majskih poplava.

Teodoresku je rekao da je posjetio Doboj da bi sagledao u kojoj je fazi primjena projekta oporavka od poplava, te zahvalio za podršku predstavnika gradske uprave i UNDP-a koji su pomogli u postizanju dosadašnjih rezultata.

Zamjenik gradonačelnik Doboja Dragan Vasilić rekao je novinarima da su rumunskog ambasadora tokom sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem upoznali o situaciji i sanaciji objekata na području grada poslije majskih poplava. Vasilić je zahvalio ambasadoru na najavljenjoj daljoj pomoći u obnovi Doboja.

Predsjednik Udruženja za djecu sa posebnim potrebama Doboj Sanja Živković kaže da je ovo prvo i jedino igralište u Doboju koje će moći da koriste i djeca sa posebnim potrebama, kao i svi učenici Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

“Postoji obećanja Rotari kluba iz Sarajeva za opremanje igrališta dodatnim spravama”, navela je Živkovićeva i dodala da će tokom proljeća biti završen i dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.

 

Izvor:Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net