18/01/2018 14:53
NAJNOVIJE VIJESTI
Meso kokošaka sadrži već 60 godina veoma otrovnu i kancerogenu materiju arsenik

Meso kokošaka sadrži već 60 godina veoma otrovnu i kancerogenu materiju arsenik

Za nas je aktuelno pitanje, gde u Srbiji završavaju švercovani pileći bataci sa Kosova, dopremljeni iz Amerike?


 Administracija za hranu i lekove (FDA) SAD je konačno priznala da meso kokošaka uzgojenih u fabrikama, koje se prodaje u SAD sadrži arsenik, kancerogenu otrovnu hemikaliju koja može izazvati smrt i u malim dozama.

Ono što je neverovatno jeste da se to nije dogodilo slučajno; arsenik se namerno dodaje u hranu za kokoške. Istraživanja FDA na ovu temu pokazuju da arsenik iz kokošije hrane završava u mesu koje posle završava u ljudima. U poslednjih 60 godina, potrošači u SAD konzumiraju kokošije meso začinjeno arsenikom.

Za nas je aktuelno pitanje, gde u Srbiji završavaju švercovani pileći bataci sa Kosova, dopremljeni iz Amerike?

Ipak, pre objavljivanja studije FDA, industrija živine je žestoko negirala da se arsenik dodaje u kokošiju hranu. Oni su rekli da je arsenik samo nusproizvod varenja kokošaka i da kao takav napušta telo preko fekalija. Međutim, ne postoji naučna osnova za takvu tvrdnju, zbog čega su samo pogoršali stvar.

webtribune.rs

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net