FK MINERAL doživio hladan tuš!!

0
1319
FK Mineral doživio je hladan tuš na domaćem terenu izgubivši danas od FK Borca iz Šamca rezultatom 2:5. Utakmicu je pratila uzbudljiva atmosfera,golovi, oštra igra, crveni i žuti kartoni, kao i pomalo izgubljene sudije. Eko kako ovu utakmicu opisuju iz domaće ekipe:
Nakon prošlonedjeljnog potpuno zasluženog poraza u Modriči bez ijedne mrlje na taj susret, ovaj je bio sve samo ne bez mrlje.
DSC_5877
S razlogom smo u najavi utakmice spomenuli imena arbitara iz Prijedora pribojavajući se scenarija iz petog kola protiv Mladosti, a dogodilo se još gore. Sramotnim, skandaloznim, krajnje nepravednim suđenjem prije svega prema domaćinu, napravili su od ove utakmice sve samo ne jednu običnu fudbalsku utakmicu. Gurali su ”ljudi u crnom” igrače u crnim dresovima kad je to bilo presudno. Krenuli su gosti silovito i ambiciozno od starta što im se isplatilo već na samom početku.2.minuta: Ubacivanje iz slobodnog udarca, loša reakcija naše odbrane i 0:1.
10.minuta: Gosti ponovo kažnjavaju lošu reakciju naše odbrane rezultat je 0:2.

Tada se počinju buditi naši igrači.

17.minuta: Gačić ubacuje iz kornera u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Kovačević i smanjuje rezultat na 1:2.

I onda na scenu stupa glavni arbitar Bojan Panić iz Prijedora. Mineral se vratio u igru, ali do preokreta nije došlo.

27.minuta: Gosti izvode slobodan udarac, lopta ide u kazneni prostor… i sudija prekida igru i pokazuje na ”bijelu tačku”. Šok svih prisutnih na stadionu. Niko nije pao, nije bilo nikakvog kontakta , ali Panić je jedini vidio nešto. Siguran sa bijele tačke je bio Đorić za 1:3.

30.minuta: U kaznenom prostoru gostiju igrač iz Šamca na očigled svih prisutnih loptu udara rukom, ali Panić to nije vidio. Katastrofalna odluka je samo gurnula goste do trijumfa. Postavlja se pitanje čemu tolika pomoć treće strane ekipi koja je bila bolja tokom cijelog susreta.

DSC_588833.minuta: Isključen domaći trener Dujaković zbog opravdanog prigovora djeliocima ”pravde” na današnjem susretu.43.minuta: Gosti postižu i četvrti gol za rezultat prvog poluvremena 1:4.

Drugo poluvrijeme mnogo bolje izdanje naše ekipe, dvije velike prilike propustili su Vučić i Stojanović.

70.minuta: Još jednu grešku naše odbrane koriste šamčani za 1:5.

73.minuta: Solo prodor Stojanovića, šut, lopta je zakačila gostujućeg igrača i završila i za leđa golmana Borca za konačan rezultat utakmice 2:5.

87.minuta: Simić dobija drugi žuti karton.

Nismo zaslužili ovaj ubjedljiv trijumf , ali već sada možemo čestitati Borcu iz Šamca na jesenjoj tituli.

O suđenju više ne želimo pisati, jedino možemo reći ne ponovilo se. Ironično je jedino to što su i igrači Borca i sudije bile u crnim dresovima, pa je na terenu izgledalo kao da ima 14 gostujućih igrača.

Ovim porazom smo pali na 13.mjesto sa 3 boda više od posljednjeplasirane Sloge, ali i dva boda manje u od osmih Laktaša. Broj ekipa koji ispada iz lige, zavisi od Prve lige, a trenutno iz naše lige ispada jedna ekipa. U narednom kolu gostujemo u Petrovu kod Ozrena.

FK ”Mineral”- FK ”Borac” Šamac 2:5
1:2 Goran Kovačević 17’
2:5 Željko Stojanović 73’

FK ”Mineral”: Omerović, Kovačević(od 45’ Čović(od 70’ Jović)), Goranović, Prodić, M.Popović, Jotanović, Simić, Stojanović, Gačić, Vučić, S,Prodić
crveni karton: 87’ Simić(Mineral)

Izvor: D.P.