Zatvaraju se teslićki vrtići: Poslodavci majkama da omoguće da ne rade

0
313

Od sutra, 28. marta, svi teslići vrtićki prestaju sa radom zbog epidemiološke situacije virusom korona.

-Od subote 28.03.2020. godine prestaju sa radom svi vrtići na području opštine Teslić. Naređuje se svim poslodavcima kod kojih su zaposlene majke koje u ovom momentu imaju djecu u vrtićima, da se tim majkama omogući da ne rade, navodi se u Štabu za vanredne situacije opštine Teslić.

U Dječijem obdaništu “Palčić” ranije su rekli da su preduzimali sve pojačane preventivne mjere i bili su tu za mališane čiji roditelji nemaju drugu mogućnost, osim da djecu dovode u vrtić. Kažu, u njihovom obdaništu inače boravi 163 mališana, ali u toku epidemije taj broj je sveden na 8.

-Odluka je donesena u najboljem interesu djece, a roditelje molimo za razumijevanje i strpljenje kako bismo zajedno prebrodili ovu kriznu situaciju. O ponovnom početku rada vrtića roditelje ćemo blagovremeno obavijestiti, a po instrukcijama i uputama Opštinskog štaba za vanredne situacije. Nadamo se da ćemo uspješno prevazići novonastalu situaciju i vratiti se redovnom radu i aktivnostima što je moguće prije. Vama i vašoj djeci želimo sve najbolje, kažu u Dječijem obdaništu “Palčić”.

Inače, juče, 26. marta u svim teslićkim vrtićima bilo je ukupno 33 mališana.