Vladimir Marković: Nema ponude zbog koje bih napustio Proleter

0
1518

Vladimir Marković, igrač Fudbalskog kluba Proleter iz Teslića, jedan je od vodećih strijelaca Druge lige RS – grupa Zapad, sa postignutim 21 golom u tekućoj sezoni. Za portal Mojteslić.info kaže da je zbog povrede propustio pet utakmica, a da nije, taj saldo bio bi i veći.

“Fudbalom se bavim od svoje sedme godine. Igram u napadu, volim tu poziciju i ne bih je mijenjao ni za jednu drugu. Trenutno je moj klub šesti na tabeli. Kod nas vlada pozitivna energija i harmonija, a ekipa uvijek daje sve od sebe za pobjedu”, kaže dvadesetšestogodišnji Vladimir, kapiten Proletera.

Nažalost, dodaje on, Proleter je u poslednjih nekoliko godina u Drugoj ligi RS, ali se nada da će se izboriti plasnam u Prvu ligu.

“Našem klubu tu nije mjesto i nadam se da će se uskoro, uz malo truda svih Teslićana, Proleter vratiti u Prvu ligu. Do sad sam dao 21 gol i nalazim se na vrhu liste strijelaca. Svake polusezone i sezone imam ponude iz raznih klubova koji me zovu da igram za njih, ali ja ne želim da idem iz Proletera. Ovdje ću da završim karijeru”, kaže Vladimir.

Ljubav prema fudbalu ovaj mladić je naslijedio od oca, koji je tadođe bio napadač i igrao je za Sarajevo, Natron Maglaj i još mnoge druge klubove.

“Sport kod nas nažalost nije toliko cijenjen kao u nekim drugim zemljama, pa se samo od fudbala ne može živjeti”, rekao je Marković, koji je zaposlen u Sportskoj dvorani Teslić.

Dodaje da ima veoma dobre odnose sa trenerom, ali i sa navijačima.

“Sa navijačima imam odlične odnose. Kad ne igram na terenu, bilo da je to zbog povrede ili suspenzije zbog žutih kartona, pređem na tribine i budem član navijačke grupe”, kaže Marković, koji se nada još nekom postignutom golu u nastavku sezone.

Mladen Lukajić