Višković: Nisam dobio nijedan zahtjev od načelnika Teslića

0
207

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da nisu tačne tvrdnje načelnika opštine Teslić Milana Milićevića da republička vlast zaobilazi ovu lokalnu zajednicu, napominjući da od njega nije dobio nijedan zahtjev.

Višković kaže da će sigurno posjetiti ovu lokalnu zajednicu, kao i druge u Srpskoj, u kojima načelnici nisu iz SNSD-a, a o čijim zahtjevima se razmatralo, podsjetivši da je imao sastanke u opštinama Istočna Ilidža, Stari Grad i Kozarska Dubica, te u Bijeljini.

“Teslić je u protekle četiri godine očito trpio, a da li krivicom lokalne, republičke ili neke druge vlasti, to građanima u suštini ništa ne znači”, rekao je Višković novinarima u Tesliću.

On je istakao da sve lokalne zajednice u Srpskoj čije vlasti imaju konekciju sa republičkom brže ostvaruju svoje ciljeve.

“Kao predsjednik Vlade nikada nisam išao logikom da treba pomagati lokalne zajednice gdje su načelnici iz SNSD-a, već načelnici iz lokalnih zajednica gdje nisu na vlasti SNSD i njegovi koalicioni partneri iz nekog razloga ne žele da imaju dobru saradnju sa Vladom Srpske, jer kako će je onda kritikovati”, rekao je Višković.

On je naveo da se lako može provjeriti da je tokom majskih poplava Vlada Srpske dostavila Tesliću 300.000 KM za sanaciju šteta i mimo zahtjeva ove lokalne zajednice, ali da nije njegov posao da utvrdi da li su ta sredstva namjenski utrošena, već lokalne vlasti.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, kaže da su lokalni izbori 2020. godine veoma značajni za Teslić i da Opštinski odbor SNSD-a, koji je podmlađen i omasovljen, u punom kapacitetu treba da pripremi za njih.

On je poručio da Teslić treba da se priključi ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj i da ubrzano grabi svom razvoju.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić, koji je večeras reizabran na ovu fukciju, očekuje da će zajedničkim radom sa političkim partnerima u ovoj lokalnoj zajednici ostvariti pobjedu na lokalnim izborima, kako bi se spriječio odlazak mladih i poboljšao privredni ambijent.

On je naveo da je, zahvaljujući podršci republičkih institucija, u infrastrukturne projekte u Tesliću uloženo između 50.000.000 KM i 70.000.000 KM.

Izvor: SRNA