Užas u Tesliću: Majka petero djece pred njima imala seksualne odnose s muškarcima

0
5671

Policajci Policijske uprave Doboj priveli su danas 35-godišnju J. G. sa područja općine Teslić, zbog sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta.

Kako Faktor saznaje, radi se o majci petero maloljetne djece, koju je ona zapuštala, te, između ostalog, nije vodila računa o njihovoj higijeni i slično.


Od onih bolje upućenih u slučaj, moglo se čuti kako je majka u kuću, u kojoj je živjela sa djecom, redovno dovodila muškarce sa kojima je imala seksualne odnose, čemu su i djeca prisustvovala. Navodno je čak svojim maloljetnim kćerkama dozvoljavala da u kuću dovode momke i neprimjereno se ponašaju.

Policija je, kako je saopćeno iz PU Doboj, pretresla kuću i pomoćne objekte koje za stanovanje koristi J. S., te su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postuku. Pretresi su obavljeni na osnovu naredbe teslićkog Općinskog suda.

– Nakon završene kriminalističke obrade, J. G. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj – kazali su iz PU Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, djeca su predata očevima, tako da će biti zbrinuta, a o svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad.

Faktor