Teslićanin Miroslav Kojadinović u Saudijskoj Arabiji predstavio pogodnosti ulaganja u Srpsku

0
1086

Uspješni privrednik i humanitarac iz Teslića Miroslav Kojadinović, koji živi i radi u Njemačkoj, promovisao je  Republiku Srpsku, njene resurse, te pogodnosti za ulaganja na otvaranju Investicione konferencije u Saudijskoj Arabiji.

“Na ovoj prestižnoj konferenciji predstavljam njemačke kompanije, a imao sam priliku na samom otvaranju da promovišem i Republiku Srpsku”, rekao je  Miroslav Kojadinović.

Trodnevna konferencija “Projekat budućnosti” u saudijskom gradu Rijadu okupila je 1.500 učesnika iz cijelog svijeta kojima će biti predstavljeni budući investicioni projekti iz oblasti građevinarstva, hemije i procesnih sistema ove arapske zemlje.

“Gdje god se nalazim ponosno ističem Republiku Srpsku. Treba svi da budemo podređeni njenom napretku i prosperitetu, jer ćemo je očuvati na taj način”, naglasio je Kojadinović.

On je rekao da je njegov motiv da uvijek u društvu moćnih investitora predstavlja Srpsku i njene potencijale, da ih pozove da ulažu kapital u Srpsku, ali i da pomogne domaćim firmama da ostvare kontakte u svijetu biznisa.

Miroslav Kojadinović je rodom iz Teslića. On je industrijski arhitekta u inženjeringu koji živi i radi u njemačkom gradu Burghauzen i suvlasnik je kompanije. Ovaj uspješni privrednik nije zaboravio ni svoj rodni kraj. Brojnim humanitarnim aktivnostima pomogao je razne projekte u Srpskoj, ali i rodnom Tesliću.

„Imam odličnu saradnju sa mojim rodnim krajem i sa doktorom Draganom Bogdanićem sa kojim sam zajednički napravio nekoliko donatorskih projekata. Prije mog polaska u Rijad doktor Bogdanić i ja smo razgovarali na koji način i kako da prestavimo našu Republiku Srpsku i da privučemo strane investitore da ulažu u nju, rekao je Kojadinović.

Kojadinović je naglasio da sa doktorom Bogdanićem, poslanikom u Parlamentarnoj skupštini BiH, planira projekte koje bi trebali zajednički da urade u svom rodnom gradu – Tesliću.

„Projekti su potrebni Tesliću kako bi se spriječio odlazak stanovništva u druge zemlje. Sa doktorom Bogdanićem često razgovaram o ekonomskoj situaciji i kako napraviti bolji ambijent u našem Tesliću i Republici Srpskoj“, poručio je Kojadinović iz Rijada.

Srna/Teslić Online