Teslić: Novozaraženi bez simptoma, smješten u Banjaluku

0
571

Epidemiolog Doma zdravlja Teslić Stojan Smiljanić rekao je danas da je na području opštine Teslić kod još jednog lica utvrđeno prisustvo virusa korona, a koje je bilo u posrednom kontaktu sa osobom koja je doputovala iz Italije, te da su zbog kontakta sa licima pozitivnim na virus korona trenutno u izolaciji tri ljekara, dva medicinska radnika i jedan laborant.


Smiljanić je naveo da je u toj lokalnoj zajednici trenutno zaraženo sedam lica, a da novozaraženo lice nema vidljive simptome i da je prebačeno u Studentski dom u Banjaluku.

“Dobili smo podatak da je to lice u proteklom periodu radilo u jednom preduzeću u Tesliću”, rekao je Smiljanić na konferenciji za novinare.

On kaže da je, uvažavajući preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, opštinskom Štabu za vanredne situacije na današnjoj sjednici data preporuka da se obustavi rad u dva preduzeća u Tesliću, s obzirom da je naknadnim provjerama za jedno pozitivno lice utvrđeno da je u toku trajanja tegoba bilo privremeno angažovano na radnim procesima u jednom od preduzeća.

“S obzirom da je jedno privredno društvo već prošle sedmice obustavilo rad na određeno vrijeme, pozivam i ostala privredna društva na području opštine Teslić da bez obzira na sve mjere prevencije razmisle možda o prekidanju svog radnog procesa na određeno vrijeme, sve s ciljem što manje širenja ove zaraze”, rekao je Smiljanić.

On kaže da je u Tesliću pod nadzorom 471 lice, a iz nadzora je izašlo 389 lica.

Izvor: SRNA