ŠKREBIĆ: ISPOŠTOVATI DOGOVOR ZBOG NASTAVKA RADA

0
1296

Direktor Hemijske industrije “Destilacija” iz Teslića Novo Škrebić izjavio je da se nada da će ovaj put biti ispunjena obećanja koja je dobio od predstavnika preduzeća “Šume Republike Srpske” i resornog ministarstva u vezi sa nastavkom rada “Destilacije”.
“Proizvodnja je obustavljena, sva tri proizvodna pogona zahlađena su, ali ih održavamo u toplom režimu, kako se ne bi moralo pristupiti remontu postrojenja”, rekao je Škrebić Srni.

On je naveo da nije upoznat sa aktivnostima sindikata i izrazio nadu da će novonastala situacija biti povoljno riješena.

Predsjednik Sindikalne organizacije Hemijske industrije “Destilacija” Siniša Đurđević najavio je primjenu sindikalnih vidova zaštite prava radnika ove komapnije, ukoliko se ne popravi situacija sa snabdijevanjem drvnim sortimentima i ugrozi egzistencija zaposlenih.

“Ukoliko izostane snabdijevanje sirovinama, sindikat je izrazio spremnost da zajedno sa granskim i republičkim sindikatima, uz konsultacije sa upravom `Destilacije` preduzme odlučne korake, o kojima će javnost biti upoznata”, rekao je Đurđević.

On je upozorio da je prisutna napetost među radnicima “Destilacije”, koji su zabrinuti za svoju egzistenciju usljed praznih skladišta.