Sin ministra Bogdanića nije vozio službeni automobil FOTO

0
1365
Ministarstvo zdravlja i socijalne zastite RS uputilo je demanti povodom objave na RBNTV pod naslovom „Sin ministra Bogdanića službenim vozilom Vlade RS izazvao udes u Tesliću“ i kojem se navodi da je od saobraćajne nesreće došlo, ali da je Nikola Bogdanić, sin ministra Bogdanića vozio automobil marke tuareg, 2006. godište u vlasništvu svoje majke, supruge ministra Dragana Bogdanića.

U vrijeme udesa, službeni automobil ministarsva zdravlja bio je parkiran u parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Demati iz Ministarstva zdravlja i socijalne zastite RS prenosimo u potpunosti:

“Sva službena vozila Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sinoć su se nalazila u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske i nijedno nije učestvovalo u bilo kakvoj saobraćajnoj nezgodi.

Povodom potpuno netačnih informacija objavljenih od strane RTVBN pod naslovom „Sin ministra Bogdanića službenim vozilom Vlade RS izazvao udes u Tesliću“ Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Dragan Bogdanić najoštrije demantuju notorne laži i konstrukcije iznesene u pomenutom tekstu.

Nikola Bogdanić, sin ministra Bogdanića, nakon što mu je vozač u drugom automobilu oduzeo pravo prvenstva (sve dokumentovano u policijskom zapisniku) doživio je saobraćajnu nesreću sinoć u Tesliću, vozeći automobil marke tuareg, 2006. godište u vlasništvu svoje majke, supruge ministra Dragana Bogdanića.

Oštećeni automobil porodice Bogdanić

Službeni automobil Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske iste marke – tuareg, registarskih oznaka „A75M275“, 2011. godište, u to vrijeme bio je u parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Službeni automobil Ministarstva zdravlja

Dakle, netačne su informacije da je Nikola Bogdanić vozio službeni automobil Vlade Republike Srpske, kao što su potpuno netačne i tvrdnje o tome da je on izazvao saobraćajnu nesreću.

Sve navedene informacije lako su provjerljive i dostupne javnosti, što je ujedno i obaveza prije javnog objavljivanja i što, takođe, implicira da namjera teksta nije bila u službi informisanja javnosti, već napad i kleveta na ličnost.

Da nije riječ o greški, nego svjesnom kršenju svih profesionalnih normi novinarstva u službi političkih obračuna, govori činjenica da je službeni automobil u kojem se vozi ministar Bogdanić bezbroj puta i sa svih strana fotografisan i sniman i da se jednostavnim upoređivanjem tih fotografija i onih saobraćajne nezgode moglo uočiti da se ne radi o istom automobilu, počevši od elementarnog – upoređivanja registarskih oznaka.
Vozilo u vlasnistvu Jelene Bogdanić na kojem je pričinjena materijalna šteta se, prema policijskom protokolu nalazi na tehničkom pregledu.

Neprovjerivši nijednu od činjenica, nalogodavci ovakvih medijskih napisa i kreatori orkestrirane kampanje putem društvenih mreža, svjesno su proizveli lažnu vijest i pozive na linč mladića, koji nije nosilac javne funkcije i čija je jedina „krivica“ u ovoj priči to što je sin ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Potpuno uvažavajući činjenicu da su nosioci javnih funkcija u svakom trenutku podložni kritici javnosti, upozoravamo da napadi i proizvedene laži na račun članova porodice ne smiju biti tolerisani i da zaslužuju osudu javnosti.

Ministar Dragan Bogdanić jutros je vozilom marke – tuareg registarskih oznaka „A75M275“ u vlasništvu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske otišao u Sarajevo u službenu posjetu u Ambasadu Ruske Federacije u BiH, kao i u obilazak gradilišta nove zgrade Bolnice u Istočnom Sarajevu.

S ciljem objektivnog i istinitog informisanja javnosti, te poštovanja novinarskih i etičkih načela očekujemo javno izvinjenje od strane medija koji su prenijeli ovu lažnu vijest i da demanti u cjelosti objave u formi i obimu u kojem je objavljen i gore pomenuti sadržaj”.

Atv