SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U BANJA LUCI

0
761

Agencija Experience u saradnji sa američkim sponzorima organizuje sajam zapošljavanja koji će se održati 28.01.2019. godine u Banjoj Luci. Studenti ce imati mogućnost da uživo sa sponzorima razgovaraju o pozicijama, poslovima i uslovima za rad preko ljeta u Americi.

Work and Travel USA je program odobren od strane američkog State Departamente – a , na kojem godišnje učestvuje 100.000 studenata iz cijelog svijeta. Program podrazumijeva mogućnost da studenti borave i rade 4 mjeseca u Sjedinjenim Američkim državama, te peti mjesec da putuju. Mladi ljudi iz Banja Luke su prepoznali mogućnosti Work and Travel programa, odlučili izaći iz okvira sistema koji ih oblikuje i tim putem napraviti svoju, ni manje ni više, prekookeansku avanturu.

Poslovi koji Work and Travel program nudi se nalaze na turistički atraktivnim lokacijama. Experience u ponudi ima preko 70 lokacija, neke od lokacija su ostrva, potom istočna i zapadna obala. Bitno je naglasiti da su svi poslovi sezonskog karaktera. Za rad preko ljeta u Americi nije potrebno specijalno radno iskustvo u oblasti turizma.
Kada se pristupi Work and Travel programu, odabere lokacija i pogledaju poslovi koji odgovaraju, potrebno je da se prođe intervju sa poslodavcem.

Velika prednost sajma zapošljavanja je što studenti mogu uživo da razgovaraju sa sponzorima koji su svakako glavni faktor u pronalasku sezonskog posla u Americi. Na sajmu zapošljavanja studenti će razgovarati sa sponzorima o broju sati koje će raditi, o dužnostima na radnom mjestu, plaćanju i svemu što je potrebno da student sazna i spremi se za rad preko ljeta.

Sajam zapošljavanja će se održati 28.01.2019. godine u Experience Work and Travel agenciji u Banjoj Luci, u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića 95a (preko puta Intermezzo kafića).