Podignuta optužnica protiv Milana Miličevića

0
1068
Protiv Milana Miličevića, načelnika Teslića i funkcionera SDS-a, Okružno javno tužilaštvo Doboj podiglo je optužnicu za zloupotrebu službenog položaja.

Miličević se tereti da je malverzacijom na tenderu, tokom realizacije projekta proširenja vodovodne mreže, omogućio pribavljanje imovinske koristi firmi „Prijedor putevi“ i tako opštinski budžet oštetio za oko 60.000 KM.

Optužnicu je potvrdio i Osnovni sud u Tesliću. Miličević danas kaže, sve je radio po zakonu. Odbacuje optužbe na svoj račun.

“Nemam nikakav problem da se uđe u taj sudski spor i da na njemu ponudim dokaze, materijalne dokaze u vidu dokumentaa koji će dokazati da nije načinjena nikakva šteta ni budžetu opštine Teslić niti bilo kakva protivpravna imovinska korist, pa ni meni”, kaže Miličević.

Optužnica je rezultat Revizorskog izvještaja iz 2015. godine, kada su revizori Srpske uočili nepravilnosti u radu načelnika, pojašnjava Predrag Markočević, potpredsjednik lokalnog parlamenta.

“Tvrdim odgovorno da je to samo vrh ledenog brijega. Da u finansijama u urbanizmu, u masi opštinskih službi imamo niz kriminalnih radnji. Nažalost, ja sam kao odbornik tražio dokumentaciju, jednostavno ne postoji mogućnost i načelnik nikad nije htio postupiti po Zakonu da nam dostavi dokumentaciju”, rekao je Markočević.

Na nepravilnosti u radu Miličevića i ranije smo ukazivali, kažu u lokalnom SNSD-u. Sada je sve u rukama nadležnih organa.

“Ja odluke suda i tužilaštva ne bi komentarisao. Ali, to je sve bilo iz revizorskog izvještaja gdje su revizori uočili te nepravilnosti”, kaže Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD-a Teslić.

Krivičnu prijavu protiv Milana Miličevića, na osnovu nepravilnosti u revizorskom izvještaju, podnijeli su lideri opštinskih odbora SNSD-a, Socijalista i radikala. Međutim, Dragutin Škrebić, predsjednik opštinskog odbora Socijalsitičke partije, ovaj slučaj danas nije želio komentarisati pred našom kamerom.

Atv