Piksi opet progovorio o mestu selektora

0
829
GUANGZHOU, CHINA - MARCH 04: (CHINA OUT) Dragan Stojkovic, head coach of Guangzhou R&F, looks on during the Chinese Football Association Super League match between Guangzhou R&F and Hebei China Fortune at Yuexiushan Stadium on March 4, 2016 in Guangzhou, China., Image: 276215125, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ChinaFotoPress

Dragan Stojković Piksi sutra sa svojim Gvangžu R&F-om započinje novu sezonu u kineskoj Superligi, a prvi rival će im biti najteži mogući – Gvangžu Evergrande, gradski rival i sedmostruki uzastopni šampion.

Taj meč se po našem vremenu igra u 12:35h, a Stojković u intervjuu za ”Novosti” uverava da je njegov tim spreman za duel sa favorizovanim rivalom, kome je i prošle sezone ”pokazivao zube”.

Glavni cilj Piksijevog tima u novoj sezoni biće plasman u Azijsku ligu šampiona, ali ne samo to – naš trener želi i još nešto od svojih igrača.

”Želim da kao i prethodne godine igramo najlepši fudbal u Kini, za gol više, jer ja niti mogu niti hoću drugačije. Ali, i da ostvarimo rezultat. Ipak, ne zanemarujemo ni defanzivu, o čemu svedoči podatak da 2017. nijedan gol nismo primili iz prekida”, objašnjava Piksi.

Posle smene Slavoljuba Muslina tokom jeseni, Stojković je figurirao u domaćim medijima kao prvi kandidat za mesto selektora reprezentacije Srbije, ali se ispostavilo da još nije vreme za to.

Stojković je još jednom prokomentarisao te priče, ne odbacujući mogućnost da u nekom narednom periodu zaista sedne na selektorsku klupu ”Orlova”.

”Da se razumemo, ja sam za Srbiju uvek tu, i ko zna šta može da bude u budućnosti što se tiče selektorskog mesta.

A prošle godine sam na meč u Beč sa Austrijom otišao samo kao navijač, da podržim našu reprezentaciju, jer sam tako hteo da iskoristim slobodne dane.

I mnogi su to uzeli kao povod da plasiraju razne priče. Ja radim u ozbiljnoj zemlji, u ozbiljnom klubu sa kojim imam ugovor, i ne mogu nigde tek tako da odem”, zaključio je Stojković.

Sportske Net