NESREĆA KOD TESLIĆA: Električar preminuo od strujnog udara

0
4604

Policijskoj stanici Teslić, juče iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno je da su radnici Službe hitne pomoći ove ustanove, obaviješteni da je u mjestu Gornji Teslić, usljed strujnog udara preminuo M.L. radnik ZP „Elektro Doboj“ RJ Teslić, piše SrpskaInfo.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su utvrdili da su radnici ZP „Elektro Doboj“ izvodili radove na trafo stanici u mjestu Gornji Teslić, te da je najvjerovatnije usljed  strujnog udara smrtno stradao M.L. radnik pomenutog preduzeća.

– Prilikom uviđaja uz prisustvo Ljekara mrtvozornika, Vještaka elektro struke i Inspektora rada zaštite na radu, utvrdili su da je pomenuta osoba, zajedno sa kolegom vršila ispitivanje i zamjenu ulja na trafo stanici, nakon čega su sišli na zemlju. Nastradala osoba je u komandnom ormaru pustila struju i ustanovila da nema napona, nakon čega se ponovo popela na trafo stanicu, do mjesta gdje se nalaze osigurači, nakon čega se čuo prasak, a potom njegova pad sa na zemlju sa visine od oko pet metara- rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj je naložio da se tijelo pokojnika preveze u prosekturo bolnice „Sveti Apostol Luka“ u Doboju radi vršenja obdukcije.