“NATURA VITA” IZ TESLIĆA DOBILA NOVOG VLASNIKA

0
2996

Mljekare “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i “Natura vita” iz Teslića dobile su nove vlasnike, nakon što je londonski investicioni fond “Mid Evropa partners” kupio “Denjub fuds grupu” za 575 miliona evra.

“Mlijekoprodukt” godinama posluje u sastavu “Denjub fuds grupe”, a “Natura vitu” je ta grupacija preuzela polovinom 2012. godine. U sastavu te grupacije je bila i “Banjalučka mljekara”, ali je proizvodnja u njoj ugašena.

Akvizicija “Denjub fuds grupe” donijeće promjene i u mljekarskoj industriji i još nekoliko sektora u Srbiji. U okviru “Denjub fuds grupe” u Srbiji su poslovali kompanije “Imlek” Beograd, “Mlekara” Subotica, “Bambi” i “Knjaz Miloš”. “Imlek” posjeduje i mljekare u Makedoniji i Crnoj Gori.

“Mid Evropa partners” je najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi sa sjedištem u Londonu. U regionu je poznat po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera “SBB-Telemah grupe”, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu “Kolberg Kravis Roberts”. “Denjub fuds grupa” je regionalni lider na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda, konditorskih artikala, mineralne vode i energetskih pića.

Glas Srpske