Konstantin udarao pečat oca koji je u zatvoru

0
1655

Dok teslićki advokat Marijan Savić robija u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Doboj, njegov sin Konstantin Savić (26), koji je takođe po struci pravnik, a po želji i budući političar, suočava se s krivičnom prijavom koja ga tereti za falsifikovanje.

Za dvadesetšestogodišnjaka se, preciznije, sumnja da se o zakon ogriješio od početka februara pa do sredine marta, nezakonito udarajući pečat svog oca.

“Sumnja se da je kao stručni saradnik u advokatskoj kancelariji, koja je izbrisana iz Imenika advokata Advokatske komore RS, više puta napravio lažnu ispravu tako što je neovlašteno upotrijebio pečat”, saopšteno je juče iz PU Doboj.

Nezvanično saznajemo da ga terete da je tu lažnu dokumentanciju slao teslićkom sudu i dobojskom tužilaštvu. Magistar pravnih nauka iz Teslića, koji je svojevremeno bio i kandidat za opštinskog načelnika, stoga je prijavljen Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje u falsifikovanje isprave.

Konstantin Savić, međutim, negira da se o zakon ogriješio i tvrdi da Tužilaštvo njegovu krivicu neće uspjeti dokazati.

“Marijan Savić, advokat, je moj otac. I ja radim u njegovoj advokatskoj kancelariji i nikad nisam njegov pečat neovlašteno koristio. Nikad!”, ustvrdio je Konstantin.

Dodao je da smatra da se ovo dešava jer je više od 100 prijava podnio protiv Osnovnog suda u Tesliću, ali i protiv pojedinih tužilaca. Osim toga, on ovu prijavu povezuje i sa njegovim zahtjevom za upis u Imenik advokata u RS.

“Moje ime skinuto je sa dnevnog reda, a ja se želim samostalno baviti advokaturom. Sada, faktički, ako se protiv mene pokrene bilo kakva istraga, nisu dužni da me upišu u Imenik”, tumači Konstantin Savić.

U izjavi za “Nezavisne”, Konstantin ocjenjuje da će novonastala situacija pozitivno uticati na njegove afinitete kada je riječ o politici.

“Kandidovaću se za narodnog poslanika u NS RS, a možda, ako budem imao većih finansijskih sredstava, i za predsjednika RS”, naglasio je Savić junior.

Na pitanje gdje mu je trenutno otac, Konstantin Savić je rekao da nam to ne može reći i da to moramo pitati Marijana Savića. Kada smo mu rekli da je Marijanov telefon nedostupan, Konstantin se nasmijao i rekao da ne zna gdje mu je otac.

“Nezavisne” su, zato, Savića seniora locirale. Potvrđeno nam je da je Marijan Savić pravosnažno osuđen na pet mjeseci za proizvodnju, odnosno prodaju droge.

“M.S. se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Doboj”, rekla je za “Nezavisne” Suzana Bajbić-Borić, portparol Osnovnog suda u Tesliću.

Popularan na Facebooku, ali nije na izborima

Konstantin Savić bio je nezavisni kandidat na prošlim lokalnim izborima, a u trci za načelnika opštine Teslić osvojio je 507, odnosno mršavih 3,01 odsto glasova.

Stekao je popularnost na društvenim mrežama zbog svojih izjava, a jedan od ciljeva, koje je predstavio, jeste da, kako je rekao, “uredi” pravosuđe u RS, pa i na nivou BiH. On, međutim, ima i plan B, pa i C. Primjera radi, životna želja mu je da živi u Berlinu, Parizu ili u Velikoj Britaniji.

“Volio bih tamo biti profesor i zato izučavam tržište kapitala. To mi je želja i volio bih se odseliti tamo”, govorio je ranije Savić.

Nezavisne novine