Izvještaj protiv lica osumnjičenih da su oštetili budžet opštine Teslić

0
1634

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu protiv devet lica i jednog pravnog lica iz Teslića zbog sumnje da su oštetili budžet opštine Teslić za iznos od 3,6 miliona KM.

Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali M.S. /60/, Ј.P. /71/, M.S. /69/, S.Đ. /64/, B.C. /69/, R.Đ. /57/, N.P. /66/, R.T. /40/ i R.Đ. /42/ zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pranje novca.

Ova lica se sumnjiče da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih lica, saopšteno je iz MUP-a.

Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo društvo, a budžet opštine Teslić oštećen za iznos od 3,6 miliona KM.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Doboj.

Podsjećamo, RTRS je 11.aprila objavio imena lica koja su osumnjičena da su oštetili budžet opštine Teslić za iznos od 3,6 miliona KM.

Riječ je o Milovanu Stankoviću, Јovi Petroviću, Slobodanu Đurkoviću, Marijanu Saviću, Boži Cvijanoviću, Radmili Đurić, Nikoli Perišiću, Radojici Todiću i Radislavu Đuriću.

Kriminalistička policija MUP-a Srpske u decembru je izuzela dokumentaciju i saslušala službenike RUGIP-a u Tesliću zbog sumnje da su oštetili opštinski budžet i protivpravno pribavili oko 3,6 miliona KM preduzeću “Promtes” iz Teslića.

Sumnja se da su pojedinci iz RUGIP –a i opštine falsifikovali dokumentaciju, koja je poslužila Promtesu da dobije presudu protiv opštine Teslić, višemilionske vrijednosti.