IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA U RS ZA 23.10.2014

REPUBLIKA SRPSKA 23.10.2014.

U većem dijelu RS saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima. U višim predjelima ima mjestimično zaostalog snijega koji bitnije ne utiče na raedovno odvijanje saobraćaja. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. U usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Počeli su radovi na deminiranju terena (na lokalitetu „Zemljište Mitre Đuričić“) na dionici mag. puta M-4 Doboj-Tuzla u mjestu Stanić Rijeka,zbog čega će dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.(Predviđeno je da radovi traju do 21.11.2014.godine.)

Zbog radova na sanciji mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na mag. putu M-5 dionica Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero doći će do obustave saobraćaja u periodu od 24.10. do 30.11.2014.godine. U početnom trajanju radova na mostovima predviđena je izmjena režima saobraćaja tako da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom uz povremene obustave saobraćaja u trajanju od 30 minuta.Za vrijeme potpune obustave saobraćaj se za sva vozila preusnjerava na obilaznicu oko mosta dužine od 150 m na mostu Paljevac i na mostu Balkana u dužini od 370m.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na mag. putu M-16 Banja Luka-Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu R-414 Karanovac – Mitrovići izvode se radovi, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 07:00 do 19:00h. Saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (Radovi traju do 12.12.2014.godine).

Na magistralnom putu M-4 Banja Luka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2014.).

Radi izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja, na magistralnom putu M-14.1 Čatrnja-Gradiška ograničava se brzina kretanja vozila na 40 km/h, zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja navedenih radova.(Predviđeno je da radovi traju do 17.11.2014.).

Na dionici mag. puta Prijedor-Kozarska Dubica, u mjestu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Radovi

Magistralni putevi

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj M-17 Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova). 31.12.2014.).

Regionalni putevi

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim R-454 Sikirići-Fakovići-Skelani, R-455 Tišća-Caparde i R-454-a Ljubovijski most-Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva (R-446b) Zagon-Jasik i (R-476) Ukrina –G. Vijaka. Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta R-477 Podgradci-Mrakovica (dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari).

Lokalni putevi

Radi izvođenja radova na izgradnji novog mosta u mjestu Tekućica, obustavlja se saobraćaj na lokalnom putu L-007 Doboj Novi 3-Petrovo (manastir).U vrijeme trajanja obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac M-4 Doboj (Poljice)-Granica RS/FbiH (Stanić Rijeka), a za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most pored mosta na kojem se izvode radovi.(Predviđeno je da radovi traju do 03.11.2014.).

Zabrane

Na dionici reg. puta R-474 Gornja Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci,zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m. M-18- Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Izvor/AMSRS