“DAN SMO ZAPOČELI U SUZAMA, ZAVRŠILI S OSMIJEHOM” U vozilu hitne pomoći u Tesliću ROĐENA DJEVOJČICA, a ovo su riječi hrabre ekipe

0
3533

TESLIĆ – U vozilu hitne, u krugu teslićkog Doma zdravlja, rođena je jedna djevojčica. Zdravstveni radnici Službe hitne medicinske pomoći reagovali su brzo i dali sve od sebe. Porođaj je protekao bez problema.

Upravo u vozilu Službe hitne medicinske pomoći na svijet je došla jedna djevojčica, živa i zdrava. Potom su majka i beba transportovane u dobojsku bolnicu – naveli su iz službe Hitne pomoći Teslić.  

Tako je ova priča imala srećan kraj, odnosno srećan početak. I to nije prvi put. Od 2003. godine Teslić nema porodilište. Najbliže je ono u Doboju, na oko 30 kilometara od ove opštine. A, kada nema vremena za čekanje i vožnju do dobojske bolnice, na prvi poziv svi su spremni. Na nogama su i ljekari, i vozači, a u hitnu stižu babice. Žene heroji, sa iskustvom, one koje su nekada radile u teslićkom porodilištu, prenosi ATV.

– Ja sam imala više puta da obavim porod, ne jednom, već više puta u sanitetu. Mislim i moje kolegice, Borka i pokojna Savica, nažalost. Taj plač djeteta je ovdje unio puno snage, hrabrosti i daljeg entuzijazma za rad u ovoj službi – priča Sabina Markočević, babica i medicinski tehničar Dom zdravlja „Sveti Sava“, Teslić .

– Sve je bilo hvala Bogu dobro, prebacili smo nju i dijete u Doboj i dobro je sve – priča Aleksandar Malivojević, vozač Hitne medicinske pomoći DZ „Sveti Sava“, Teslić.

A plač bebe stigao je baš tih dana kada je Savica Lazić, jedna od babica iz teslićkog Doma zdravlja, izgubila životnu bitku sa korona virusom. Tako su zdravstveni radnici dan započeli u suzama, a završili sa osmijehom.

Kažu, sve to ima svoju simboliku.

– Ovom prilikom bih da se zahvalim Borki Stojčević, kao i našoj babici Sabini, koja je kao Borka, obavljala te zadatke dosta puta prije. (REZ)  Takođe, ovom prilikom bih spomenuo babicu, koja nas je prijevremeno napustila. I ona je obavljala ove teške zadatke, a napustila nas je dan ili dva prije – kaže Saša Radešić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Dom zdravlja „Sveti Sava“, Teslić.

Zdravstveni radnici teslićkog Doma zdravlja još jednom su pokazali da su veliki tim u kojem su svi spremni, da u svakom trenutku, daju svoj maksimum i pomognu ljudima. A simbolična nagrada za babicu stigla je i od rukovodstva Doma zdravlja koje je ponosno na požrtvovanost i rezultate svojih radnika.  

Izvor: Srpskainfo, ATV