Cvijanović: Uslijediće projekti koji će “otvoriti” Teslić

0
693
Za isti sto sjeli su predsjednica Srpske Željka Cvijanović, teslićki načelnik Milan Miličević i Dragan Bogdanić, prvi čovjek lokalnog SNSD-a. Složni su u tome da su Tesliću prijeko potrebni projekti.

U toj opštini uveliko će se raditi na infrastrukturi i rekonstrukciji škola, najavila je Cvijanovićeva.

“Na koji način otvoriti Teslić, poboljšati komunikacijski poziciju Teslića i tu postoji nekoliko stvari, kompatibilnih rekla bih sa onim što se planira ovdje raditi kroz otvaranje nekoliko kružnih tokova, konačno ulazak u realizaciju projekta obilaznica koja treba da se pravi”, istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Potrebno je obezbijediti adekvatan pristup auto-putu na dobojskoj regiji. O tome će se u Tesliću uskoro razgovarati sa premijerom Radovanom Viškovićem, koji će posjetiti tu opštinu, najavila je Cvijanovićeva. Time su zadovoljni i u Opštinskoj upravi.

“Zaobilaznica oko grada, kružni tokovi, obalo utvrda, projekat vodovoda i kanalizacije i mnogi drugi manji projekti su nešto što lokalni budžet ne može da iznese i tu očekujemo značajnu podršku viših nivoa vlasti”, Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

U rekonstrukciju i obnovu školana području Teslića biće uloženo 800 hiljada maraka samo u toku ove godine, poručeno je to nakon sastanka predsjednice Srpske sa direktorima škola. Neće izostati ni podrška inovativnim i uspješnim srednjoškolcima. Svoje rezultate predsjednici i ministru Srđanu Rajčeviću predstavili su matematičarka Nevena Radešić i inovator Ognjen Lazić.

“Biće i dalje finansijska podrška od strane ministarstva njemu individualno da bi mogao da objavi tu svoju aplikaciju na epl storu i biće individualno podrška i Neveni u vidu stipendiranja njenih daljih studija”, naglasio je Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

O projektima koji će se realizovati u Tesliću sa predsjednicom Srpske, načelnikom, direktorima škola i Bogdanićem razgovarali su i Miroljub Letić, PDP-ov predsjednik Skupštine opštine Teslić i Marinko Đukić, predsjednik opštinskog odbora DEMOS-a. Cvijanovićeva i Miličević osudili su fizički napad na Bogdanića koji se nedavno dogodio u Tesliću.

Atv