Bora Čorba otkrio: Ovako izgleda prava “Lutka sa naslovne strane”

0
817

Pesma “Lutka sa naslovne strane” jedna je od najvećih hitova legendarnog rok benda “Riblja Čorba”. Međutim, od samog nastanka se polemisalo kojoj dami je posvećena numera.

Iako su se mnoge dame pronalazile u pesmi, Bora se nikada nije izjasnio kome je posvećena pesma. Nakon toliko godina pevač je u svojoj knjizi “Šta je pesnik hteo da kaže” konačno odgonetnuo ko je čuvena “lutka” iz pesme.

Latinka Meri Cakić je nastojala da ubedi javnost kako je ona čuvena “lutka” iz numere, međutim, evo kako je frontmen “Riblje čorbe” obrazložio to u svojoj knjizi:

-Nijedan odgovor nije tačan, a Meri pogotovo nije bila lutka. Radi se o više ličnosti spojenih u jednu i čije su životne priče slične. Reći ću samo toliko da je jedna od njih u Italiji snimala “soft – kor” filmove, dok se u zemlji predstavljala kao ozbiljna glumica; druga je gola svirala violinu na stolu za kojim je sedelo veselo društvo… Mnogo je takvih priča, a mnoge su se i prepoznale.

U to vreme bile su popularne “Lokice”, a Bora je odlučio da isprati trend, pa napravi anti-baletsku grupu “Ribetine”.

-Izabrali smo četiri egzemplara iz “Šumatovca”. Tu su bili: Meri Cakić, koja je pristala da se pojavi u providnom negližeu, Travolta, moler iz Borče koji je bio ubeđen da je veliki plesač i još dvoje. Niko od njih nije imao pojma sa đuskanjemDok smo svirali “Lutku”, pustio sam da kao fol igraju na bini, a oni su zadatak shvatili više nego ozbiljno, na opšte zadovoljstvo prepunog stadiona.

-Još kad su novine objavile slike razgolićene Meri i ostalih ribetina, ona je stvarno umislila da je baš ona “lutka”.Kriv sam k’o sam đavo za njeno pogrešno ubeđenje. Kad smo snimali šou za TV Beograd (ceo album “Mrtva priroda, plus “Lutka sa naslovne strane”), pustio sam Meri da igra sa jednim čičom. Sada više niko nije mogao da je ubedi da ona nije inspiracija za ovaj veliki hit – napisao je Bora Đorđević, a prenosi Telegraf.rs.