Bogdanić najavio prijave zbog dovođenja u vezu sa ekscesima u Tesliću

0
824

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić najavio je podnošenje prijave protiv odbornika u Skupštini opštine Teslić Dragana Nikolića i drugih lica koji njega i članove ove stranke lažno dovode u vezu sa izazvanjem ekscesa na prostoru ove lokalne zajednice.

Bogdanić je na današnjoj konferenciji za novinare osudio takve radnje, navodeći da su političke prirode i da se dešavaju od 2014.godine nanošenjem tjelesnih povreda aktivisti SNSD-a, koje ni do danas nije istraženo.

Image may contain: 1 person, sitting, table and indoor

“Svaki put kada su se pojavljila političkih previranja dolazilo je do određenih ekscesa sa najčešće materijalnom štetom na automobilima i obično su bile planirane i iscenirane i imale svoje svrhu”, naveo je Bogdanić koji je pozvao pravosudne i istražne institucije da kazne počionioce.

Posljednji incident, kada je zapaljeno porodično vozilo odbornika Dijane Đekanović, te formiranja Kluba odbornika “SNSD jedan”, Bogdanić je povezao sa prelaskom teslićkog predsjednika Aktiva mladih SDS-a Dragana Savića u SNSD.

On kaže da je prelazak članova unio nemir u lokalni SDS, nakon čega se dešavaju ekcesi “koji bi za posljedicu imalo učvršćivanje nezadovoljstva određenog broja odbornika SNSD-a”.

Bogdanić je rekao da su članovi Glavnog odbora teslićkog SNSD-a danas donijeli jednoglasnu odluku da se regionalnim organima ove stranke uputi inicijativa za sankcionisanje odbornika koji su formirali “SNSD jedan” /Savo Radić, Dragan Nikolić i Dijana Đekanović/.

Bogdanić je uputio poziv ovim odbornicima da se vrate u Klub odbornika SNSD, kojeg su kako navodi, napustili iz privatnih razloga i interesa.

Tri odbornika SNSD-a u Tesliću Savo Radić, Dragan Nikolić i Dijana Đekanović na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Teslić napustili su Klub odbornika te stranke i formirali Klub odbornika “SNSD jedan”.

Izvor: Srna