Banjalučanin saznao da ga je djevojka prevarila sa prijateljicom, pa ih jurio nožem

0
806

Mladačka romansa dvije djevojke iz Budve i Bara umalo nije okončana tragedijom kada je početkom prošle sedmice Banjalučanin A. Ž. (26), nožem po Budvi jurio dvije prijateljice.

“Vijestima” je rečeno da se A.Ž. dohvatio noža kada je saznao da ga je njegova djevojka ostavila zbog toga što je ušla u vezu sa istopolnom osobom.

Ljubavni jadi Banjalučanina dodatno su bili podgrijani i alkoholom, nakon čega je odlučio da uzme nož i povrijedi dvije djevojke.

Težak incident  se dogodio  u jednoj pekari u blizini zgrade policije u Budvi, gdje se mladić sreo sa djevojkama.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je u pekari prvo došlo do žučne rasprave između A.Ž. i bivše djevojke, a u koju se uključila i njena prijateljica.

Razjareni mladić je, kako su ispričali očevici, prvo ošamario djevojke, a potom je iz džepa izvadio nož, kojim je vitlao i prijetio da će ih ubiti.

Vidjevši da se situacija otrgla, djevojke su istrčale iz pekare i krenule  da bježe ka stanici policije, gdje su dozivale pomoć.

Za njima je trčao i Banjalučanin sa nožem.

Teži incident ili  tragediju spriječili su policajci, koji su istrčali iz zgrade, a onda su lako i brzo savladali mladića i oduzeli mu nož.

Djevojke su odmah podnijele prijavu i ispričale šta se dogodilo, dok je A.Ž. svoje ponašanje pravdao velikom količinom alkohola ali i “nervnim rastrojstvom zbog ljubomore”.

Mladić je pred inspektorima otvorio i dušu, a čak se i povjerio da je nož imao kod sebe jer je, navodno, htio sebi da naudi.

O cijelom slučaju obaviješteno je kotorsko osnovno tužilaštvo, a mladić je nakon konsultacija upućen u psihijatrijsku bolnicu u Dobrotu.

Nakon nekoliko dana ljekari su utvrdili da se ne nalazi u teškom psihičkom stanju, te su se stekli uslovi da ga puste iz te ustanove.

Budvanska policija juče je protiv njega podnijela krivičnu prijavu  stavljajući mu na teret krivično djelo “ugrožavanje bezbjednosti”. On je priveden kotorskom osnovnom tužiocu, koji je nakon saslušavanja predložio  pritvor.

Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević  potvrdio je juče “Vijestima” da je u prisustvu branioca saslušao A.Ž., te da mu je  odredio pritvor do  30 dana.

Pavićević nije želio da komentariše slučaj, upućujući da istragu vodi tužilaštvo i policija.

A.Ž. je juče sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

Pritvoreni Banjalučanin je po profesiji kuvar i već duže vrijeme je radio u jednom budvanskom lokalu.

“Vijestima” je u budvanskoj policiji rečeno da je Banjalučanin iznajmljenu  sobu u Budvi dijelio sa cimerom Nenadom Vasilijevićem (22) iz Srbije, koji je zbog razbojništva nedavno završio u Spužu.

Vasilijeviću je određen pritvor jer se vjeruje da je u tri navrata, prijeteći nožem, upadao u kladionice i otimao pazare. On je duže zadavao muke policiji.

Nezavisne