“Banja Vrućica”: Direktor okrivljuje opštinu da sprečava investicije u kompleks

0
1510

Opštinska uprava Teslić osudila je izjavu direktora Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” Aleksandra Radoševića da je ova lokalna zajednica “nezdrava za investiranje” i da lokalna administracija godinama sprečava investicije za proširenje kapaciteta Banje.

“Cijenim Banju kao važan privredni kapacitet, ali moj utisak je da ta izjava ima političku pozadinu i to nije dobro”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković.

Stanković je naveo da “Banja Vrućica” nije stekla pravne uslove za svadbeni salon i restoran “Kiseljak” jer nije usvojen regulacioni plan, kako bi se mogao podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, te je najavio da će opštinska uprava, čim budu stvoreni uslovi za to, izaći u susret Banji.

milovan stankovic

On je istakao da je Banji dozvoljena gradnja bazena u okviru hotela “Kardijal”, koji je otvoren iako je građevinska dozvola izdata i regulacioni plan usvojen tek nakon puštanja objekta u funkciju.

Stanković je naglasio da je svjestan činjenice da ovaj problem traje više od godinu dana, da je u više navrata zahtjev “Banje Vrućica” morao biti dopunjavan, kao i da je rukovodstvo Banje u više navrata odbijalo da o problemu razgovara sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem.

On kaže da je lokalna uprava usvojila normativni okvir za podsticaj za stvaranje uslova za privredni oporavak kroz tri vida podrške – direktno izdvajanje sredstava iz budžeta sa sufinansiranje i otvaranje novih radnih mjesta, davanje građevinskog zemljišta na uspostavljenim poslovnim zonama pod povoljnim uslovima i ispod tržišne vrijednosti, te podršku poljoprivrednicima.

Stanković je dodao da je u protekle četiri godine broj zaposlenih na području opštine Teslić povećan za 1.700 i najavio nova radna mjesta.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” Aleksandar Radošević rekao je da je njegova izjava rezultat lošeg iskustva sa opštinskom upravom u proteklih godinu dana, zbog koje su svi oštećeni, o čemu je, kako kaže, javnost bila upoznata u više navrata.

Теслић - Александар Радошевић

Radošević je naveo da projekat uređenja svadbenog salona i restorana “Kiseljak” u iznosu od 2.000.000 KM treba da prođe četiri faze, ali da je ovim tempom, nakon godinu dana, završena samo jedna.

On tvrdi da je opštinska uprava dosadašnju dokumentaciju Banje “vraćala iz prozaičnih razloga”.

“Mi smo smatrali da smo kompletirali dokumentaciju, oni smatraju da nismo. To su neke finese, ništa nama nije nedostajalo od suštinskih elemenata. Očekivao bih da neko ko je zainteresovan za investiciju, kada vidi da je dokumentacija nepotpuna, to ubrza i kaže – imate tu i tu grešku, a ne da čekamo po mjesec dana na dopis”, istakao je Radošević.

On kaže da je više puta inicirao sastanak sa načelnikom Miličevićem, ali da do sastanka nije došlo.

(Srna)