Kraj je kad Matić kaže! Nemanja heroj Junajteda!

0
1384
Foto: Beta/AP Photo/Tim Ireland
Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Kristal Palas rezultatom 3:2 u poslednjem meču 29. kola Premijer lige.
Palas je vodio sa 2:0, ali je Junajted uspeo da preokrene preko Smolinga i Lukakua, i heroja Matića u 91. minutu!
Žoze Murinjo je na teren izveo identičan sastav ko protiv Čelsija, osim što je bio primoran da umesto povređenog Marsijala počne sa Lingardom.

Junajted je odigrao očajnih prvih 45 minuta, već u 11. je Tauzend posle povratne Bentekea savladao De Heu, ali je lopta na putu do gola pogodila loše postavljenog Lindelofa i prevarila španskog golmana.

Do odlaska na odmor, Junajted je imao jedan pokušaj preko Sančeza, kada se istakao Henesi i kao rukometni golman zaustavio Čileanca.

Murinjo je odlučio da odmah na poluvremenu uvede Rašforda umesto Mektominija, ali je već u 48. minutu usledio novi šok.

Sudija je svirao prekršaj na polovini terena, niko od igrača Junajteda nije stao ispred lopte, usledilo je brzo proigravanje, a Van Anholt je protrčao pored Lindelofa kao da ga nema i pogodio prvi ugao za 2:0.

Junajted je morao da krene na sve ili ništa i u 55. minutu, Kris Smoling je smanjio na 2:1. Valensija je centirao, štoper je izbegao ofsajd zamku i glavom savladao Henesija.

Murinjo je ubrzo napravio dvostruku izmenu, Mata i Šou su zamenili Valensiju i Janga i Junajted je krenuo u totalnu ofanzivu.

U 73. minutu viđena je sporna situacija, posle prekida, Matić je sa druge stative snažno šutirao, ali je sa gol linije loptu izbio Benteke i usporeni snimak je pokazao da lopta nije prešla gol liniju.

Samo tri minuta kasnije, Junajted je izjednačio, Sančez je šutirao sa 18 metara, lopta je zakačila nekog, od prečke se odbila do Lukakua, koji se namestio i pogodio prvi ugao za 2:2.

Samo minut kasnije, De Hea je opet pokazao da je najbolji golman u ovom momentu, skinuo je neverovatnom paradom udarac Bentekea.
I onda, u poslednjim trenucima utakmice, kada se činilo da će meč biti završen nerešeno, Nemanja Matić je postigao spektakularan pogodak.
Posle pokušaja Pogbe, Matić je primio odbijenu loptu i zategao volej sa 25 metara u sam ugao za 2:3! Matićevu majstoriju pogledajtOVDE.