HI “Destilacija” Teslić se gasi!?

0
2038

Direktor Hemijske industrije “Destilacija” Teslić Novo Škrebić upozorio je da će zbog obustave isporuke drvnih sortimenata večeras biti zahlađen i drugi proizvodni blok ove kompanije.

Škrebić je rekao Srni da su zalihe potrošene, da je prvi prozvodni blok ugašen juče, a da će sutra najvjerovatnije biti primorani da zahlade i treći proizvodni blok, što će ugroziti realizaciju milionskih ugovora sa inostranim partnerima i opstanak na tom zahtjevnom tržištu.

Škrebić je nezadovoljan što će uprkos solventnosti i dobrom poslovanju “Destilacija” biti primorana da radnike šalje kući.

On je podsjetio na kontinuirano nepoštovanje ugovora o isporuci drvnih sortimenata od preduzeća “Šume Republike Srpske”, u kojima su, kako je rekao, “upoznati i svjesni situacije, ali nijemi na probleme Destilacije”.

Šume RS: Nastavljamo proizvodnju čim vremenski uslovi dozvole

“Šume Republike Srpske” su Hemijskoj industriji “Destilacija” Teslić u toku prošle godine isporučile svu raspoloživu količinu destilacionog drveta, rečeno je Srni u ovom javnom preduzeću.

Iz “Šuma Republike Srpske” navode da je zbog loših vremenskih uslova i nemogućnosti izvođenja radova, u organizacionim dijelovima Javnog preduzeća obustavljen rad i samim tim i proizvodnja šumskih sortimenata.

“Iz istog razloga, došlo je do problema u isporuci šumskih drvnih sortimenata i ostalim kupcima, jer većina organizacionih dijelova nema sortimenata na zalihama. Organizacionim dijelovima gdje postoje zalihe, onemogućen je pristup zbog velike količine snijega i nepristupačnog terena”, navode u ovom preduzeću.

Iz “Šuma Republike Srpske” ističu da će, kada vremenski uslovi dozvole, nastaviti sa proizvodnjom, te da će i isporuku prema preduzeću “Destilacija” Teslić intenzivirati.

(Srna)