KOMUNISTIČKA PARTIJA: Vrijeme je za socijalnu pravdu!

0
1068

TUZLA – Borba za fotelje ostaje jedina nesporna osnova iz političke platforme stranaka koje su vladale protekle četiri godine. Lični interesi lidera i njihovih vjernih sluga preživjeli su sva iskušenja i ostaju kao najvažniji integrirajući faktor kvazipolitičkih elita koje trideset godina upravljaju našim životima. Nema više političkih programa, platformi ili drugih vidova koaliranja oko zajedničke ideje, a od ciljeva ostaje samo jedan: zadržati vlast po svaku cijenu.

 1_119277

Čak je i pokušaj stvaranja socijaldemokratske alternative nacionalističkom ludilu otjelotvoren u entitetskim socijalističkim likovima Dodika i Lagumdžije potpuno propao kao neprirodan politički brak između nacionalizma i socijaldemokratije. Obojici se bilo lakše uhvatiti u bosansko kolo sa zagriženim nacionalistima i prodavati svojim biračima istu maglu koju prodaju radikalni nacionalisti u BiH nego rješavati životna pitanja građana.

Mjesece dana pred izbore počinje posljedni čin političke groteske koju gledamo pred svake izbore: treba braniti ugroženi entitet, ne smije se cijepati BiH i mora se rješavati pitanje ravnopravnosti naroda. Treba ubiti nadu među biračima da se bilo šta može promijeniti. Treba ubijediti one koji nisu za nacional – socijaliste da nema smisla izaći na izbore. Njihove stranačke i interesne armije birača će poraniti da daju svoje glasove, a oni koji ostanu kod kuće izbornog dana plaćat će do narednih izbora cijenu svoga neizbora.

Nacionalistička magla je tema u koju se lideri bolje razumiju od izgradnje pravne države, hapšenja odgovornih za uništavanje privrede i pljačku, zapošljavanja, razvoja ekonomije, obrazovanje, liječenje i niz drugih egzistencijalnih tema.

Oni se međusobno ne optužuju za kriminal i loše vođenje države, već se prozivaju za ugrožavanje nacija, entiteta ili države radeći tako jedni za druge. Među njima nema istinske političke kampanje, već je na sceni priprema za novu veliku koaliciju čije posljedice bi mogli ponovo itekako osjetiti građani. Kad se velike stranke nacional – socijalističke provinijencije udruže u neprirodni savez i formiraju vlast jedina briga ostaje kako dalje varati radnike, kršiti ljudska i građanska prava i ubiti svaku drugu budućnost mladih osim one kroz njihove stranačke strukture.

Komunistička partija očekuje da građani prepoznaju podvalu. Glasanje za one koji su na bilo koji način vršili vlast tokom protekle 4 godine je davanje podrške nekoj novoj matematičkoj ili interesnoj koaliciji u projektu: svi veliki u poziciju i vlast.

Ne dozvolimo povratak avetima iz 1992. godine i nove podjele među nama. Ne dozvolimo da nas i ovaj put nadmudre manje pametni i manje vrijedni od nas. Izađimo na izbore i pošaljimo u povijest snage koje siju mrak Bosnom i Hercegovinom, navodi se u današnjem priopćenju za javnost Komunističke partije.

IZVOR/Dnevno.ba