Banjaluka nudi besplatne lokacije za novogodišnji program

0
1311

Grad Banjaluka raspisao je danas (1. marta 2018. godine) poziv svim zaintersovanim subjektima za organizaciju “Banjalučke zime 2018/2019”, u nastojanju da obogati turističku ponudu tokom novogodišnjih praznika i da napravi jednu od najatraktivnijih regionalnih destinacija za narednu zimu.

Kako je saopšteno na gradskom sajtu, poziv se odnosi na organizaciju zimskih događaja na šest lokacija na području šireg centra grada. Svi koji se prijave dobijaju ponuđene lokacije potpuno besplatno, a zauzvrat moraju ponuditi dobar novogodišnji program čije je trajanje planirano od 1. decembra ove do 15. januara 2019. godine.

Za ovaj, atraktivni posao mogu konkurisati sve domaće i regionalne marketinške agencije, kao i privredni subjekti, registrovani za obavljanje turističke i ugostiteljsko-trgovinske djelatnosti i udruženja građana.

Svoje prijedloge programa za ovu manifestaciju, zainteresovani mogu prijaviti na danas raspisan poziv. Prema pozivu, prijedlozi programa treba da sadrže elemente zabavnog programa za djecu i odrasle u duhu novogodišnjih i božićnih praznika, kao i idejno osmišljeno korišćenje javnih površina koje nudi Grad.

Kako se navodi u pozivu, Grad bi predviđene lokacije ustupio bez naknade, i to na sljedećim površinama: Trg Krajine, park Petar Kočić, pješačka zona u ulici Veselina Masleše (Parkić), park kod Narodnog pozorišta Republike Srpske, park Mladen Stojanović, te plato ispred Muzeja savremene umjetnosti.

– Prodajni prostor, u kojem će se vršiti ugostiteljsko-trgovinska ponuda, treba da bude standardizovan, u osnovnoj boji i materijalima, što će biti naknadno definisano dokumentima između Turističke organizacije i pravnih lica čiji projekti/programi budu izabrani. Istovremeno, Grad će na svakoj lokaciji obezbijediti priključak za električnu energiju, a troškove električne energije u periodu pripreme i realizacije manifestacije snose pravna lica – navodi se u javnom pozivu.

Rok za dostavljanje prijedloga je do 31. marta, putem pošte ili elektronskom poštom na adresu [email protected].

eKapija