Бањи Врућици није поклоњено земљиште

0
2353

Из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове данас су саопштили да нису тачни медијски наводи да је ова управа дала земљишта милионске вриједности Здравствено-туристичком центру “Бања Врућица” Теслић, те да је у току другостепени поступак и да првостепено рјешење у овом случају није и не може бити правоснажно.

“Пред Управом је у току поступак признавања права својине поменутом центру. Овакве тенденциозне медијске наводе доживљавамо као притисак на РУГИП и исход одлуке која тек треба да буде донесена”, наведено је у саопштењу.

У овој институцији сматрају да су у позадини цијелог процеса “политичка препуцавања” између владајуће и опозиционих партија у општини Теслић, као и да то није једини покушај притиска на Републичку управу, која према важећим законима у Српској треба да буде самостална и независна у свом раду.

У дневном листу “Еуроблиц” данас је у тексту “Геодетска управа дала земљишта милионске вриједности” наведено, између осталог, да су хиљаде метара квадратних државног земљишта по одлуци Управе постале својина “Бање Врућица”, да су такве одлуке скандалозне и да је ЗТЦ-у признато право својине.

Извор: СРНА