Rukometaši Dervente osvojili Kup Republike Srpske

0
1173

DSC_7322-990x556

Rukometaši Dervente ovogodišnji su osvajači Kupa Republike Srpske, a u finalnom meču savladali su Slaviju iz Istočnog Sarajeva  sa 34:28.

Na kraju prvog poluvremna finalnog meča u Sportsko-kulturnom centru, Derventa je imala prednost od sedam pogdaka a rezultat je bio 20:13. Prvo ime kod Dervenćana bio je golman Starčević sa devet odbrana i Božić sa pet pogodka, dok je kod Slavija najbolji bio Vuletić Boris sa četiri pogodka.

Nakon deset minuta igre u nastavku Derventa je i dalje držala prednost od sedam razlike, a na semforu je bilo 26:19. Slavija uspijeva da smanji prednost, te je tako u 47. rezutlat bio 27:23 nakon čega je strateg Drvenćana zatražio tajmaut i domaći  se vraćaju na pet plus. Na kraju konačnih 34:28, te Derventa osvaja Kup.

Najefikasniji kod pobjednika Kupa bio je Starčević sa 13 odbrana, te Božić sa sedam pogodaka, koga su pratili Zekić i Stanković sa po šest. Kod Slavije prvo ime bio je  golman Močević sa 13 odbrana  i Vuletić sa osam pogodaka.

Najbolji igrač turnira je Slaven Šijaković – RK Derventa.
Najbolji strijelac turnira je Boris Vuletić- RK Slavija.
Najbolji golman turnira je Dragan Starčević – RK Derventa.

RK Derventa – RK Slavija 34:28 (20:13)
Sportsko-kulturni centar Derventa
Sudije Marčetić i Dejanović
Isključenja Derventa 3x; Slavija 2x.

RK Derventa: Škrga, Stojić, Starčević, Pejić, Sibinčić 1, Dragičević, Zemunović 4, Milinković 3, Marković 2, Lazić, Stanković 6, Ivanović 3, Šijaković 2, Zekić 6, Božić 7, Nožica. Trener: Dokić Zoran.

RK Slavija: Trapara, Benić 4, Tošić, Vuletić 8, Kovačević, Bujak, Milošević, Močević, V. Lale 1, Tuševljak 2, Luketa 4, Moćić, Trnčić, Vukadin 5, Tešanović 4, S. Lale. Trener: Tešanović Boris.

Izvor/Radio DERVENTA