Tatjana Đekanović na prijemu kod Načelnika opštine Teslić

0
1559

TESLIĆ, 17. MAJA –  Načelnik opštine Teslić Milan Miličević upriličio je danas prijem za Tatjanu Đekanović, članicu Streljačkog kluba „Geofon”, povodom poziva za učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru ove godine.

Streljačica Tatjana Đekanović dobila je poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine, te je nakon pet kvalifikovanih BiH atletičara sa “A” normom postala šesti i najmlađi sportista koji će nastupiti za BiH na predstojećem velikom sportskom događaju.
Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izrazio je zadovoljstvo i čestitao Tatjani Đekanović i Streljačkom klubu „Geofon” na velikom uspjehu.
„Zaista, ovo je kruna Tatjanine karijere, ali ne sumnjam da će u narednom periodu ona postići još bolje rezultate. Ponosni smo što Teslić ima Tatjanu koja je prvi sportista koja učestvuje na Olimpijskim igrama. Mi ćemo kao Opština sa velikim zadovoljstvom učiniti sve da cijeli ovaj projekat odlaska na Olimpijske igre propratimo, pomognemo i logistički i materijalno” – rekao je Miličević i dodao da je ovo najbolji način promovisanja opštine Teslić jer imati svog predstavnika u Riu je nešto što malo ko u BiH i RS može da se pohvali.
Tatjana Đekanović je rekla da je ovaj poziv najveća stvar u njenoj sportskoj karijeri.
„Ne mogu da vjerujem, zaista sam presrećna jer se ovakva prilika ne dobija svaki dan. Teško da mogu izabrati riječi kojima bih opisala svoju sreću u ovom trenutku. Nije mala stvar otići na Igre, ali neću sebi da stvaram pritisak i opterećujem se plasmanom” – naglasila je Đekanovićeva.
Neven Rašić, trener Tatjane Đekanović zahvalio se Načelniku opštine na prijemu i podršci koja je bila prisutna sve vrijeme.
„Dogovorili smo plan i program priprema koje će načelnik opštine sufinansirati. Ovo je najveći uspjeh teslićkog sporta, imali smo predispozicije da jedan od naših sportista bude dio Olimpijskog tima jer je naš klub jedan od najjačih u BiH. Ovo je uspjeh i nagrada za uporni rad, trud i odricanje tokom svih ovih godina” – rekao je Rašić.
Streljački klub „Geofon” trenutno ima 90 članova, a glavni cilj kluba je da streljanu koju sada koriste prilagode svjetskim standardima.

Izvor: Opština Teslić