Nakon poziva za učešće na Olimpijskim igrama, Tatjana za Teslić Online

0
1305

Tatjana Đekanović posle poziva da uzme učešće na Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine, za Teslić Online u kratkom intervjuu govori o svojim reakcijama, podršci i ciljevima koji su se otvorili nakon ovog poziva.

Tatjana Đekanović
Tatjana Đekanović

Teslić Online; Ovo je najveći sportski uspjeh u istoriji Teslića , bićeš dio olimpijskog tima BiH, kako se osjećaš povodom toga?

Tatjana; Od kad sam počela da treniram cilj mi je kao i svakom vrhunskom sportisti bio da odem na Olimpijadu, zato sam presrećna što sam i dobila pozivnicu od međunarodnog olimpijskog komiteta da učestvujem na OI u Riu ove godine.

Teslić Online; Ova vijest je obradovala sve Teslićane, kakve su reakcije tvojih drugara, roditelji, stižu li čestitke?

Tatjana; Iznenadila sam se na tolikoj podršci i čestitkama, posebno mi je drago baš na tim komentarima kada mi kažu kako su ponosni što sam iz Teslića.

Teslić Online; Učestvovala si na Evropskim igrama prošle godine, sada poslije godinu dana ideš Olimpijske igre, šta ti je cilj na Olimpijskim igrama ?

 Tatjana; To je dokaz da sam napredovala , a Evropske igre su za mene bile samo uvod za pravu Olimpijadu, jer sam vidjela kako funkcionise jedno tako veliko takmičenje, kako izgleda olimpijsko selo, kako se izboriti sa pritiskom… Pozivu smo se nadali, odlično smo radili, pogotovo u zadnje dvije godine , postavljala sam i obarala sopstvene rekorde, odricala sam se mnogo toga čega, sada sam malo treninge svela na minimum zbog kraja školske godine, ali sada ponovo palimo motore , trener pravi plan treniranja, priprema i takmičenja ali sve će opet zavisiti od finansijske podrške nadležnih za sport. Na Olimpijskim igrama će nastupiti najbolji sportisti na Svijetu, ali neću se ni ja unapred predavati, i normalno da ću dati sve od sebe.

 Teslić Online; Ko ti je najveća podrška u dosadašnjem dijelu karijere?

 Tatjana; Svi koji su oko mene su mi na neki način bili podrška, da li vezano za streljaštvo ili ne. Moj trener najbolje zna kroz šta sam sve morala proći zbog ovog cilja da dobijemo poziv na OI i koliko je trebalo uložiti strpljenja, snage , emocija i energije. Moja porodica je uvijek bila uz mene i sve uspone i padove su proživljavali sa mnom. Dobijala sam podršku i od prijatelja, ostalih sportista, čiji savjeti su mi pomogli da prevaziđem razne prepreke i koji su sada uzbuđeni isto kao i ja.

Teslić Online; Poznavajući tebe kao nekog ko nam je donio najviše sportskih pobjeda i radosti u prethodnih par godina, sigurno da možemo očekivati više od samog učešća na igrama, želimo ti svu sreću i nadamo se da ćeš nas veseliti i dalje.

Tatjana; Hvala Vam i hvala što pratite moj rad.

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” size=”large” ]