DOBOJ: Tužili vlast zbog skupljih komunalija

0
1209

Grupa građana podnijela je prijavu Okružnom tužilaštvu Doboj protiv predstavnika institucija gradske uprave, te komunalnih preduzeća “Gradska toplana”, “Progres” i “Vodovod”, nezadovoljni poskupljenjem komunalnih usluga za 15 odsto.

Iz Okružnog tužilaštva Doboj potvrđeno je da je predmetna prijava zaprimljena, dodijeljena u rad okružnom tužiocu i biće rješavana u redovnoj proceduri.

Predstavnik grupe građana Velimir Đorđić rekao je za Srnu da se grupa građana na prijavu odlučila zbog neopravdanog poskupljenja komunalnih usluga koja su dodatno opteretila ionako osiromašne građane, a da tuženi u proteklom periodu nisu htjeli da opozovu odluku.

Đorđić navodi da je na sjednici Skupštine grada 18. juna data saglasnost da za 15 odsto bude povećana cijena vode, grijanja i odvoza smeća koju su lokalna preduzeća “Vodovod”, “Toplana” i “Progres” opravdala najavljenim povećanjem cijene električne energije, do koje nije došlo.

“Gradonačelnik Obren Petrović i Skupština grada Doboja su neopravdano i nezakonito dali odobrenje svojim stranačkim direktorima da povećaju cijene komunalnih usluga i omogućili nezakonito prikupljanje sredstava za finansiranja njihovih izbornih kampanja naredne godine”, rekao je Đorđić.

Đorđić najavljuje i mogućnost izlaska na ulice i javnih protesta i navodi da će se zbog zaštite svojih prava obratiti međunarodnim institucijama.

Prema njegovim riječima, radi se o grupi od nekoliko stotina nezadovoljnih građana.

Izvor: Doboj info