Teslić: Obezbijeđen materijal za obnovu kuća za tri hrvatske povratničke porodice

0
1067

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš, potpisao je ugovore s tri hrvatske povratničke porodice iz Teslića, kojima su obezbijeđeni paketi građevinsko -zanatskog materijala za rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata,javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ovim porodicama će do kraja sedmice biti isporučen materijal.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo, što će uskoro, na odgovarajući način riješiti svoje stambeno pitanje, te svojim porodicama osigurati normalne uslove za život.

Oni su istaknuli posebnu zahvalnost ministru Čordašu na dodijeljenim paketima, te s ministrom razgovarali o povratku u Teslić, kao i problemima s kojima se suočavaju povratnici.

Ministar Čordaš je u razgovoru s povratnicima, istakeo da je dodjela paketa samo jedna u nizu aktivnosti koje realizira Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, kako bi se riješili problemi ove populacije.

On je izrazio zadovoljstvo što će ove povratničke porodice uskoro riješiti stambeno pitanje, te ih upoznao i s drugim projektima koje realizuje ovo Ministarstvo, kako na području opštine Teslić tako i u Republici Srpskoj i FBiH.

Izvor: Hercegbosna