Novosadski basketaši ponovo prvaci sveta!

0
1067
Fantastična četvorka, koju čine Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, još jednom je trijumfovala i postala jedini tim na svetu koji je dva puta osvojio FIBA 3×3 Svetsku turneju. Na završnom turniru te turneje koji je igran u Abu Dabiju 15. i 16. oktobra, naši najbolji basketaši u finalu su savladali slovenački tim Kranj rezultatom 17: 14 i tako postali novi-stari šampioni.
Ulogu favorita koju su imali kada su ušli na turnir potpuno su opravdali činjenicom da nisu izgubili niti jednu utakmicu. Nije im bilo ni malo lako s obzirom da su ostali timovi bili i te kako motivisani da igraju protiv njih. Međutim bez obzira na čvrstu rešenost ostalih timova da ih izbace, nijedan nije imao rešenje kako da zaustavi fantastičnu seriju pobeda tima Novi Sad Al Wahda.

Drugog takmičarskog dana u četvrtfinalu sa savladali tim Manila North rezultatom 21:13, potom stare rivale iz Slovenije, ekipu Trbovlje rezultatom 16:14, da bi u finalu dobili Kranj.

Basketaši 3x3
Šampionski zagrljaj: Nepobedivi, Foto: Fiba 3×3

Za “Red Bull”, momci su podelili prve utiske nakon odbrane titule.

“Kada smo osvojili turneju, prvo što smo osetili je bilo iskreno olakšanje, jer cele godine je bio pritisak na nama. Ekipe kao što su Trbovlje i Kranj su nam najteži protivnici, puno znamo jedni o drugima, vlada ogromno rivalstvo pogotovo sa ekipom Trbovlja, sa kojima se stvarno ne volimo. Stalno se nadigravamo i srećemo na turnirima. Za ekipu Kranja imam samo pohvalne reči, mogu samo da se nadam ćemo u tim godinama i mi da budemo na sličnom nivou”, navodi Domović Bulut.

Basketaši 3x3
Nezaustavljivi Dušan Domović Bulutu u akciji, Foto: Fiba 3×3

Mr. Bullutproof je ujedno i MVP turnira u Abu Dabiju na kome je zabeležio 42 peona.

Važe za jedan od najuigranijih timova koji se i te kako dobro razume na terenu. U prilog tome svakako ide činjenica da su i privatno drugari dugi niz godina. Jedan drugog motivišu pa su borbeni duh i optimizam uvek na nivou, a to je ono što im daje krila na terenu.

“U polufinalnoj utakmici koja nam je bila najteža, Majstorović je ubacio trojku za produžetak. U kratkom dogovoru pred nastavak meča, Dušan je rekao da će on uzeti loptu i šutnuti za dva poena. To je bilo to, više se nije polemisalo, a završetak i sami znate”, prepričao je Marko Ždero jednu od akcija sa terena.

Iako su svaku utakmicu odigrali hladne glave, priznaju da je i te kako bilo teško. Ali, naravno, pravi šampioni ne pucaju pod pritiskom.

“Možda je izgledalo da mi nismo bili opterećeni, ali je pritisak na nama bio preveliki, ne samo zbog činjenice da branimo titulu već i zbog toga što nam osvajanje tog turnira donosi mnogo pozitivnih stvari koje su veoma važne za našu dalju karijeru u ovom sportu”, rekao je Savić.

Veliko slavlje ovog ogromnog uspeha predstoji tek po njihovom povratku u Srbiju, a šta ih čeka do kraja godine otkio nam je Dejan Majstorović.

“Titulu smo proslavili tako što smo izašli uveče u grad, ali ćemo pošteno proslaviti tek kad dođemo u Srbiju. Što se utakmica tiče, nema odmora, čim se vratimo čeka nas sezona 5×5”, ističe Majstorović.

Ovim trijumfom Novi Sad Al Wahda je krunisao i više nego fantastičnu godinu. Podsetićemo vas da su jedini tim kome je pošlo za rukom da dva osvoji dva turnira na FIBA 3×3 Svetskoj Turneji koju su upravo osvojili, a takođe ne treba izostaviti sve one pobede u prvom delu godine, kao i treće mesto na prvim Evropskim igrama u Bakuu.

Izvor/24sata.rs