”MINERAL SIGURAN KOD KUĆE”

0
1055

U derbiju 9. kola Regionalne lige ”Centar” fudbaleri Minerala upisali su petu ovosezonsku pobjedu i tako nakon devet ostali jedina neporažena ekipa u ligi.

Susret je odigran po hladnom i kišovitom vremenu ali je i pored toga malobrojna publika otišla zadovoljna kući.

Naš tim je kao i svaki susret krenuo ofanzivno u želji da ostvari novu pobjedu kojom bi bio bliže osvajanju jesenje titule. Na početku susreta u prilici je bio Kovačević, ali njegov udarac odlazi pored gola. Najbolju šansu u prvom dijelu ne koristi Simić, nakon dodavanja Kovačevića njegov udarac sa nekih 10 metara je odbranio gostujući čuvar mreže. Ipak , u drugom poluvremenu stvari dolaze na svoje mjesto.

50.minuta: Korner ubacuje R.Popović, najviši je u skoku je Kovačević, njegov udarac iz gola izbacuje gostujući igrač, ali na signalizaciju pomoćnog arbitra, glavni sudija pokazuje na centar i rezultat je 1:0.

62.minuta: Gostujući igrač rukom loptu zaustavlja u svom kaznenom prostoru, a sudiji Mihajloviću nije ništa preostalo nego da pokaže na ”bijelu tačku”. Siguran sa je 11 metara je bio Kovačević, koji postigao svoj 10 gol ove sezone.

73.minuta: R. Popović ubacuje s desne do N.Pavlović koji sjajnim udarcem sa nekih 13 metara u desni gornji ugao golmana Popovića riješava pitanje pobjednika u ovom susretu.

Mogao je naš tim i ubjedljivije da slavi ali je kolosalne prilike propustio Kovačević.

87.minuta: Vuksanović postiže počasni gol za goste nakon greške domaće odbrane.

Nakon devet kola Mineral je jedina neporažena ekipa i trenutno se nalazi na prvom mjestu sa 19 bodova koliko ima i Sloga iz Dugog Polja. U narednom kolu naš tim gostuje u Obudovcu kod ekipe Crvene zvijezde.

FK ”Mineral”- FK ”Budućnost” Gornja Slatina 3:1
Kovačević(50)(62p), Pavlović(73); Vuksanović(87)

FK ”Mineral”: Bajbić, Goranović, Simić(od 69’ D.Čović), S.Čović(od 46’ D.Popović), N.Pavlović, Jotanović, M.Popović, R.Popović, V.Pavlović, Kovačević, Perišić(od 51’ Jović)

Budućnost: Popović, Todorović, Gajić(od 76’ Vuksanović), Vasiljević, Mokrić, Bosić(od 82’ Pajić), Vuksanović, Avrić, Bosić(od 65’ Đukić)Radulović, Drinić

žuti kartoni: Čović, Jotanović, D.Popović(Min), Mokrić, Bosić, Bosić, Drinić(Bud)