” NOVA POBJEDA MINERALA”

0
1054

Nakon ubjedljive pobjede u prošlom kolu, fudbaleri Minerala uspješno su obavili još jedan domaći zadatak. Po tmurnom i kišovitom vremenu naš tim je savladao FK ”Vranjak” iz Vranjaka identičnim rezultatom kao i prije dvije godine 2:0.

Naš tim je kao i na prošlom susretu nastupio bez Đukarića koji je zadobio povredu koljena.

Krenuo je Mineral ofanzivno od prve minute. Prvu priliku je propustio Kovačević čiji je udarac odbranio gostujući golman. Šanse su imali i R.Popović, Čović ali se rezultat nije mijenjao. Gosti su odličnom odbranom sa odličnim golmanom uspjeli sačuvati svoju mrežu. Najbolju priliku gosti su imali u 20.minuti kada je njihov pokušaj zaustavio Vuković ali se pri toj intervenciji povrijedio i zamijenio ga je mladi Tomić na golu.

Već na samom početku drugog poluvremena S.Čović u svom stilu pravi slalom u odbrani Vranjaka ali i njegov pokušaj zaustavlja Stjepanović.

Pokušavao je Mineral i udarcima sa distance ali promjena nije bilo. U 60.minuti poslije kornera udarac Kovačevića je otišao pored gola.

Radost poslije gola
69.minuta: Konačno je kapitulirala odbrana gostiju. Poslije ubacivanja iz kornera u gužvi se najbolje snalazi D.Popović koji svojim drugim ovosezonski golom donosi Mineralu prednost.

Pet minuta poslije udarac D.Čović odlazi malo pored stative.

89.minuta: Golman gostiju Stjepanović ruši centarfora domaćih Kovačević i sudija pokazuje najstrožu kaznu. Kovačević uzima loptu, šutira, ali to brani Stjepanović, na sreću lopta se odbija Kovačeviću koji svojim sedmim ovosezonskim golom potvrđuje pobjedu ekipi sa Banje Vrućice.

Bila je ovo treća ovosezonska pobjeda i sa 12 bodova i utakmicom manje koja još nije registrovana ali su sve prilike da će našem timu biti dodijeljena tri boda, dakle sa 15 bodova se nalazimo na drugom mjestu sa bodom manje od vodeće Sloge. Sljedeće kola nam predstoji derbi susret u Osječanima sa Trebavom.

FK ”Mineral”- FK ”Vranjak” 2:0
D.Popović(69), Kovačević(89)

Mineral: Vuković(od 20’ Tomić), D.Popović, Kovačević, Goranović, V.Pavlović(od 64’ D.Čović), Perišić, S.Čović, D.Jelić(od 54’ N.Pavlović), Jotanović, M.Popović, R.Popović

Vranjak:Stjepanović, Stojanović, Mićić, Trepić, Gajić, Lukić, Gerusi, Vajkić, Savić, Novosel, Savić

žuti kartoni: D.Popović(Mineral), Stjepanović, Stojanović,Mićić( Vranjak)