Treneri sami platili autobuse, deca pokradena pred put

0
1181

Oko 180 mladih sportista iz Niša i Knjaževca, vratili su se večeras iz sportskog kampa u Kavali u Grčkoj, nakon što su treneri i profesori iz svog džepa uplatili novac za zakup autobusa.

499739_nis04-mladi-rukometasi-i-sportisti-iz-nisa-i-knjayevca-dosli-u-nis-iy-kavale-foto-branko-janackovic_ff

Do problema je došlo, kako je naš list pisao, jer Nišlijka Tanja Jeftić preko koje su klubovi organizovali odlazak u Kavalu, koja je uhapšena juče zbog sumnje da je počinila prevaru “tešku 70.000 evra”, nije uplatila potrebna sredstva turističkoj agenciji iz Niša za zakup autobusa.

Pred sam polazak, desila se još jedna neprijatnost – jednom broju mladih sportista ukradeni su novac i mobilni telefoni.

 

Doček mladih rukometaša

– Juče smo od agencije dobili obaveštenje da Tanja nije uplatila novac za naš povratak. Kada smo popodne čuli da je uhapšena, odmah smo se organizovali i dogovorili da mi treneri iz Niša i profesori iz Knjaževca sami platimo autobuse kako bi se deca vratila kući. Sami smo skupili 3.000 evra, koje su članovi naših porodica uplatili agenciji. Ja sam iz svog džepa dao 700 evra – kaže trener RK Mladost iz Niša Bojan Đorđević.

 

On navodi da je posredno, preko gradskog većnika Milana pešića bio u kontaktu i sa ministrom sporta Vanjom Udovićićem i da je grad Niš ponudio pomoć za povratak, ali da je u tom trenutku problem već bio rešen.
Policija proverava sumnje da su deca u kampu ostala bez jednog obroka, jer osumnjičena Tanja Jaftić nije uplatila celokupna sredstva.
– Imali smo hranu svakoga dana, sva tri obroka i užinu. Samo jednoga dana, za ručak smo dobili salamu i hleb jer je ispao neki problem, ali smo posle dobijali sve kako treba – kaže jedan od učenika.

 

PODELI
Prethodni tekstKontakt
Sledeći tekstĐoković: Užasan žreb