GODINU DANA AKADEMIJE FUDBALA SPORTING TESLIĆ

0
1569

Došao je i prvi rođendan naše akademije. Prije tačno godinu zabilježen je prvi radni dan. Ekipa mladih fudbalskih entuzijasta odlučila je da pokrene jedan veliki fudbalski projekat.

U vremenu kada se jako malo pažnje poklanja radu sa mlađim uzrastima što je posebno izraženo u Bosni i Hercegovini, odlučili smo se za težak put stvaranja budućih fudbalskih asova. Cilj nam je bio ponuditi djeci vrhunske usluve za rad i to smo im omogućili u ZTC BANJA VRUĆICA.

Takođe obezbjedili smo djeci izuzetne i školovane trenere pune entuzijazma i želje da prenesu djeci svoje znanje. Za šefa Akademije postavljen je fudbalski as sa ovih prostora Anto Petrović koji je u prvoj Hrvatskoj ligi odigrao na stotine utakmica igrajući za MARSONIJU ,SEGESTU,HRV.DRAGOVOLJAC I CROATIA SESVETE gdje je ostavio dubok trag.

Kao internacionalac igrao za SK STURM,GORNIK,QINDAO od domaćih NK ŠIROKI BRIJEG… i naravno naše lokalne klubove FK PROLETER I FK MINERAL. Kao trener u procesu je dobijanja PROFI LICENCE te je radio kao pomoćni i prvi trener u NK Croatia Sesvete u prvoj ligi Hrvatske,zatim u “svom” Proleteru i NK Konavljanin Dubrovnik. Zajedno sa njim u stručnom štabu Akademije su Prof. Jelić Bojan Viši trener fudbala,Prof. Grbić Darjan UEFA A,Gačić Vedran UEFA B(privremena) svi dugogodišnji fudbaleri FK Proleter sa velikim prvoligaškim iskustvom…

Sam početak bio je više nego dobar jer je već na prvi dan upisa došlo 70 dječaka i djevojčica koji su željeli da postanu naši članovi što nas je prijatno iznenadilo. Za kratko vrijeme uspjeli smo da formiramo dvije takmičarske ekipe pionire(2000,2001) i predpionire (2002,2003) koje smo uključili u kvalitetnu ligu FSRS regija Doboj. Već u Januaru stigli su i prvi pehari i to za drugo(2003) i treće (2001) mjesto u Ligi Budućih Šampiona. Mnogi dobri ljudi našeg grada i okoline kao i prijatelji iz Inostranstva su nam značajno pomogli posebno u obezbjeđivanju opreme za rad.Iako su mnogi pokušavali da nas ospore i na sve načine spriječe naše širenje pa i samo postojanje, ponosni smo na činjenicu da je danas u klubu 140 dječaka i djevojčica uzrasta od 6-15 godina. Posebno smo ponosni na činjenicu da su i djeca iz susjednih opština prepoznala naš kvalitet i da imamo petnaestak djece sa drugih opština. U narednom periodu nastavljamo sa još boljim radom i mnogim aktivnostima sa posebnim akcentom na INTERNACIONALNI SPORTING KUP 2015 koji će se u našoj organizaciji održati od 03. do 05. Jula u Banji Vrućici gdje očekujemo 80 ekipa iz regiona. U sklopu godišnjice škole biće održan i koktel za roditelje i djecu kao i naše drage prijatelje i sponzore o kojem ćete biti blagovremeno obavješteni. “Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo”.

VAŠA AKADEMIJA FUDBALA SPORTING TESLIĆ

Izvor: FB/Sporting AF