MARKU LIPOVČIĆU FIŠEROVSKI REZULTAT

0
1396
S obzirom na ograničenje finansijskih sredstava Škola šaha „Mat“ na 22. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske koje je održano u Banji Dvorovi je nastupila sa jednim šahistom. To je bio Marko Lipovčić koji je u pratnji trenera i sekundanta FIDE majstora Željka Simića i ove godine osvojio zlatnu medalju u konkurenciji dječaka do 10 godina.Uspjeh je još veći kada se zna da je „Fišerovskim rezultatom“, tj. sa sedam pobjeda iz sedam partija porazio sve svoje protivnike. Ovo je i Marku prvi ovakav rezultat od kada igra šah.

U grupi šahista do 10 godina nastupilo ih je 29, a igrano je po švajcarskom sistemu sedam kola. Nakon sedam odigranih partija sa 7 poena, prvo mjesto i titulu šampiona Republike Srpske osvojio je Marko Lipovčić iz Teslića učenik trećeg razreda JU Osnovna škola „Ivo Andrić“ iz Đulića.

On je pobijedio: Telić Danila (ŠK „Skakać“, Banjaluka), Stajić Marka (ŠK „Osnovac“, Bileća), Jojić Ognjena (ŠK „Sutjeska“ Foča), Maksimović Veljka (ŠK „Crvena Zvijezda“ Obudovac), Brkić Marka (Banjaluka), Nikolić Marka (ŠK „Svetozar Gligorić“, Bijeljina) i Makitan Dušana (ŠŠ „Skakač“, Banjaluka).

Ovim rezultatom Marko je potvrdio osvojenu titulu šampiona Republike Srpske u Banji Dvorovi za 2014. godinu.

Izvor:fb/Teslic Starosjedioci