TESLIĆ – Prijete štrajkom zbog Bobar banke

0
1172

TESLIĆ, Uspješno privatno preduzeće za proizvodnju tekstilne pozamanterije „Neno“ u Tesliću prvi put od svog osnivanja 1988. godine, zbog blokade sredstava u „Bobar banci“ kasni sa isplatom plata zbog čega radnici vlasniku prijete štrajkom, saznaje portal CAPITAL.ba

Vlasnik firme „Neno“ Petrović Branko ogorčen je situacijom. Preduzeće dobro posluje, imaju sklopljene narudžbe i dovoljno novca na računu, ali ne mogu sa njim da raspolažu zbog čega prvi put u 26 godina postojanja prijeti štrajk nezadovoljnih radnika.

Ono što je posebno iritatno da nemir među radnike nije unijela čak ni sama blokada računa u Bobar banci, već poslednje izjave privremenog upravnika banke Save Ševaljevića. Radnici su shvatili razloge zašto nema plate, a onda je Ševaljević izjavio da ne radi šaltersko poslovanje, ali banka pruža usluge žiralnog plaćanja“, objašnjava Petrović za poslovni portal CAPITAL.ba.

Izjava privremenog upravnika podstakla je sumnju radnika da je uplata plata ipak moguća, ali vlasnik ne želi ili neće da je izvrši.

Mi na računu imamo sredstva, ali ne možemo sa njima da raspolažem. Izjava Ševaljevića nije tačna. Ako kaže da funkcioniše bezgotovinsko plaćanje, gdje ja mogu odnijeti platne liste? Sve poslovnice su zatvorene, a u banci se niko ne javlja na telefone“, kaže Petrović.

Pored plata, Petrović ne može da plati ni doprinose za fondove, ali ni ratu kredita kojeg je uzeo od IRB RS preko Bobar banke u iznosu od 160.000 KM i kojeg je do sada uredno servisirao.

 

CAPITAL: Siniša Vukelić,  11.12.2014