Brod: Vaučeri za 36 korisnika sa štetom manjom od 5.000 KM

0
1128

BROD, U Brodu je danas nastavljena podjela vaučera u iznosima manjim od 5.000 KM za 36 stanovnika ove opštine koji su pretrpjeli štetu u poplavama.platne-kartice-brod

Zamjenik načelnika opštine Brod Goran Garačić, koji je uručio vaučere, rekao je da je ovo drugi krug podjele platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske u Brodu.

„Danas su podijeljeni vaučeri za štetu na stambenim jedinicama koja je procijenjena na manje od 5.000 KM. Vaučeri su namijenjeni za kupovinu sanacionog i građevinskog materijala, kao i namještaja koji je uništen tokom poplava. Opštinska uprava obezbijedila je i spisak od 134 preduzeća u kojima se može nabaviti materijal za obnovu stanova“, naveo je Garačić.

Načelnik opštine Ilija Jovičić, koji je prisustvovao podjeli vaučera, kao i službenici Ministarstva finansija Republike Srpske, zahvalio je Vladi Srpske za jednaku brigu o svim građanima u Republici Srpskoj.

„Nije lako onima što su poplavljeni, ali je mnogo lakše sve prebroditi i sanirati štetu kada dobiju podršku i pomoć lokalne zajednice i Vlade Srpske. Imali smo i pomoć u sjemenskom materijalu kojim su poljoprivrednici ponovo presijali poplavljene parcele i zasadi se lijepo razvijaju“, dodao je Jovičić.

Jedan od korisnika platnih kartica Simo Milojević iz Donje Barice zahvalio je za podršku i pomoć opštini Brod i Vladi Republike Srpske. „Svaka pomoć dobro dođe. Sam ne bih mogao da nadoknadim štetu. Mnogo je problema napravila poplava i dobro je da smo došli na red veoma brzo“, kaže Milojević.

Franjo Sedlo odlučio je da kupi pločice, koje će zamijeniti dosadašnji parket i brodski pod, a ako ostane nešto novca kupiće i bijelu tehniku koja je uništena tokom poplava.

Vaučere je u prvom krugu podjele dobilo devet domaćinstava u opštini Brod kojima je tokom poplave u maju pričinjena šteta veća od 5.000 KM.

Izvor/Srna