Teslićanin osuđen na sedam i po godina zatvora za podvođenje maloljetnih kćerki

0
1152

b8dc5f25728e84c6a04b45a089812c89_XL

Presudom Okružnog suda u Doboju Savo P. sa područja Teslića osuđen je na sedam i po godina zatvora zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici te trgovine maloljetnim osobama.

Istom presudom, kako je potvrđeno iz Suda, odakle su naveli tek inicijale osuđenog, njemu je produžen pritvor, javlja Oslobođenje.

Ipak, nezvanično se saznaje da se radi o Savi P., te da je osuđen jer je prisiljavao dvije maljoljetne kćerke da pružaju seksualne usluge.

‘- On je uhapšen u februaru i od tada se nalazi u pritvoru, a istragom je ustanovljeno da je kćerke, koje su bile u dobi od 16 i 17 godina podvodio od 2012. godine. Bukvalno ih je prisiljavao da različitim osobama pružaju seksualne usluge, te za to dobijao novac i druge oblike koristi’, kazao sagovornik blizak istrazi i pojasnio da je za ustupanje kćerki Savo P. uzimao hranu, šećer, a jednom prilikom mobitel.

Inače, Savin sin Stefan (25) uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je u ranim jutarnjim satima, preko merdevina upao na sprat kuće Lj. S. (47), nastavnice sa područja Teslića, i silovao je, uz prijetnju nožem.

Duševni bolesnik?

Nakon ovog zločina moglo se čuti kako je Stefan duševni bolesnik, te da je i ranije napastvovao žene u tom naselju.

– On je, ako se ne varam, osuđen na četiri i po godine’, kazao je izvor blizak dobojskom pravosuđu, međutim zvanična informacija iz Okružnog suda u Doboju nije potvrđena.

(SRNA) 09,08,2014