OŠK Teslić nagrađen za odličnu igru u Doboju

0
671

Dana 26.06.2022. godine održan je 1.Međunarodni šahovski turnir Doboj 2022 sa stotinu tri takmičara iz BiH, Hrvatske i Srbije.

U Hotelu Integra u Doboju u organizaciji Šahovskog kluba En passant Doboj odigran 1. Međunarodni šahovski turnir Doboj 2022 na kojem je učešće uzelo 103 takmičara iz BiH, Hrvatske i Srbije. Ova popularna igra je za takmičarskom tablom spojila kadete, juniore, veterane, žene i muškarce, i tako na najbolji način opravdala devizu gens una sumus, što je i geslo Svjetske šahovske federacije. Uz odlično druženje svi učesnici su odmjerili snage ove drevne vještine na crno-bijelim poljima. Takmičenje je održano po švajcarskom sistemu i tempu od deset minuta po igraču, uz bonifikaciju od pet sekundi po potezu, a glavni sudija je bio Nemanja Šipka iz Šahovskog saveza RS.

Dodijeljeno je 29 nagrada u kategorijama rejtinga, najboljim kadetima, šahistkinjama i veteranima, a najbolji pojedinačni šahista bio je Mladen Palac iz ŠK Zagreb. Predstavnice Omladinskog šahovskog kluba Teslić uspješno su odigrale ovaj turnir i za svoju igru nagrađene su novčanim nagradama. Milana Babić je sa osvojenih 5,5 poena najbolja šahistkinja na turniru, a Maša Babić je sa osvojenih 5 poena najbolji kadet turnira! Novi rejting poeni će biti uknjiženi na Fide Rejting Rapid listi šahistkinja do 14 godina.

Pokrovitelj ovog 1. Međunarodnog šahovskog turnira bio je gradonačelnik grada Doboja.